Ut på tur – i norsk natur!

Publisert – Sist oppdatert 07.08.2020

Om du ønsker å begynne med friluftsliv, finnes det mange ulike aktiviteter og kurs å velge i. Som fellesorganisasjon for 18 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner har vi under forsøkt å gi deg en oversikt over hvilke organisasjoner som tilbyr hvilke aktiviteter.

Våre organisasjoner har aktiviteter for alle aldre – barn, ungdom, voksne og eldre. Mange har også utstyr som man kan låne, slik som fiskestenger, kajakk og kano. Noen av organisasjonene har også aktiviteter som er spesielt tilrettelagt for nybegynnere innen tur og friluftsliv.

I Norge finnes det også mange utlånsordninger, hvor man kan reservere og låne utstyr som man kan ta med seg om man vil på tur. Mer informasjon om dette finner du på www.bua.io.

GOD TUR!

NORGES SPEIDERFORBUND

Vil du lage film, bygge trehytte, lage mat over bål, skrive kokebok, eller dra på telttur med gode venner? Speiding er friluftsliv året rundt og opplevelser sammen med andre. Hvorfor sitte inne når eventyrene er der ute?

KFUK-KFUM SPEIDERNE

Liker du å være ute? Turer i skog og mark, flammende bål, kanopadling, skattejakt, lære noe nytt, klatre i høye tårn, bygge store ting, lek og moro? Speiding gir opplevelser for livet. Bli speider du også!

SYKLISTENES LANDSFORENING

Er en organisasjons for hverdagsykling og arbeider for at folk skal se på sykkelen som løsningen i hverdagen. Som framkomstmiddel til jobb, i hverdagen ellers og som kilde til opplevelser og bedre helse.

4H NORGE

Er en barne- og ungdomsorganisasjon som er livssynsnøytral og partipolitisk uavhengig, og som jobber for å bidra til aktive og samfunnsengasjerte ungdommer med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

 DEN NORSKE TURISTFORENING (DNT)

DNT har et spennende og inkluderende turtilbud for alle, uansett alder og form. Gjennom et mangfold av turer, aktiviteter, stier og hytter gir de deg naturopplevelser for livet.

  NORGES PADLEFORBUND

Norges Padleforbund jobber for å fremme padlingsglede, og for at flere skal ha lyst til å prøve seg på aktiviteten. De tilbyr både intro- og grunnkurs flere steder i landet!

NORGES JEGER- OG FISKERFORBUND

Kunne du tenkt deg å drive med jakt og fiske, men vet ikke helt hvor eller hvordan? NORGES JEGER- OG FISKERFORBUND har kurs og arrangementer i hele landet.

 NORGES KLATREFORBUND

Har du en liten klatremus i deg og kunne tenkt deg å begynt med klatring? Hos Norges Klatreforbund kan du finne ut hvordan.

 SKIFORENINGEN

Skiforeningen har et aktivt ansvar for å tilrettelegge i Oslomarka, og sørger blant annet for skispor å gå i på vinteren og tilbyr ulike aktiviteter og kurs – vinter som sommer!

 NORGES SEILFORBUND

Seiling kan drives i mange former; alt fra rolig turseiling i ettermiddagsbris til ekstemsport med ​kite eller foiler i mer enn 30 knops fart. Stort sett alle norske seilforeninger driver med forskjellige former for opplæringsvirksomhet.

NORGES RØDE KORS

Røde kors er kanskje mest kjent for sitt internasjonale hjelpearbeid i dag, men de har også mange tilbud i Norge slik som friluftsliv og førstehjelp.

NORSK ORIENTERING

Kunne du tenkt deg å lære mer om kart og kompass – eller liker du å gå på skattejakt? Da er kanskje orientering noe for deg. Orientering handler om å finne fram til bestemte steder i terrenget ved hjelp av et kart. Orientering kan både drives som idrett og mosjon, såkalt Tur-Orientering.

 FORBUNDET KYSTEN

Forbundet KYSTEN tar vare på kystens kulturarv gjennom å ta vare på gamle båter og bygninger, kultur og håndverkstradisjoner. Har du en interesse for kystkultur og lyst til å lære mer er dette organisasjonen for deg!

DET NORSKE SKOGSELSKAP

Skogselskapet er en ideell medlemsorganisasjon som ønsker at alle mennesker skal oppleve skog som en verdifull kilde til livskvalitet.

NORGES SOPP OG NYTTEVEKSTFORBUND

Har du lyst til å lære mer om sopp- og nyttevekster, og bli kjent med nye arter og biomangfold i ditt nærmiljø? Sjekk hvilke kurs, turer og aktiviteter vi organiserer i nærheten av deg.

NORGES TURMARSJFORBUND

Turmarsj er en form for sport hvor man går arrangerte turer. I Norge er turmarsjene arrangert av Norges Turmarsjforbund, og en rekke turmarsjforeninger lokalt. Sporten passer for alle mennesker, små og store, og man trenger ikke andre egenskaper for å delta enn turglede.

 KRIK

Kristen Idrettskontakt, KRIK, er en medlemsorganisasjon og kontaktbevegelse for idrettsutøvere, trenere, ledere og sportsengasjerte. KRIK ønsker å være et lavterskeltilbud for tro og idrett slik at idrettsutøvere på alle nivå får et tilbud om et kristent fellesskap.

 NORSK KENNEL KLUB

Er du hundeeier eller interessert i hund? Norsk Kennel Klub er Norges største hundeorganisasjon med over 220 medlemsklubber i hele landet som tilbyr ulike aktiviteter og kurs.

Del denne artikkelen