Norsk Friluftslivs ambassadører
Norsk Friluftslivs ambassadører

Norsk Friluftslivs ambassadører

Norsk Friluftslivs ambassadører er bosatt fra Tromsø i nord til Lindesnes i sør, og har som mål inspirere oss alle til å drive med mer friluftsliv.

– Dette er personer som vi håper kan inspirere til mer friluftsliv, og vise frem ulike sider ved friluftsliv, sier Synne Kvam, kommunikasjonssjef i Norsk Friluftsliv.

Fellesorganisasjonen for 18 friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemskap, har lagt stor vekt på et vidt spenn i utvelgelsen av ambassadører.

– Ambassadørene er bosatt fra Tromsø i nord, til Lindesnes i sør, og driver med mange ulike former for friluftsliv. Alle har også sine unike grunner til at de søker seg til naturen. Denne gjengen driver med alt fra nærturer, til fiske, jakt og høsting av naturen, til korte og lange fjellturer, sier Kvam.

 

Møt Norsk Friluftslivs ambassadører for 2024:

Birgitte Fjalestad (28) – Vegårshei

 

JAKT OG FISKE: Birgitte Fjalestad håper hun kan være med på å inspirere andre til å være ute, høste av naturen og ta vare på den.

Hvem er du?

Jeg heter Birgitte Fjalestad og fyller 29 år dette året. Jeg bor på Vegårshei i Agder med min forlovede og dreveren vår Ellie. Jeg er utdannet barnehagelærer med bachelor i bærekraftig utvikling i barnehager. Jeg har i tillegg studert spesialpedagogikk og inkluderende bruk av teknologi. Jeg har fast jobb som nattevakt i bolig for utviklingshemmede, og jobber i tillegg som barnehagelærer i barnehage.

Hva slags friluftsliv liker du best å drive med?

Jakt og fiske blir nok mine to favoritter. Jeg har vokst opp med den type friluftsliv, og har i voksen alder satt mer og mer pris på det. På våren går mye av tiden til å fiske sjøørret langs vannkanten, og ellers liker jeg også ferskvannsfiske og laksefiske. På høsten finner du meg i skogen, der trener jeg hunden vår Ellie til jakt på rådyr og hare. Jeg jakter også elg, hjort og reinsdyr.

Interesser utenom friluftsliv?

Jeg liker å være aktiv, og en tur på landsveissykkelen er favoritten. Jeg liker også terrengsykling og løping, og det går også mye tid til hundetrening og kos med Ellie. Familien har en hytte i Telemark som jeg reiser til så ofte jeg kan. Der er det både jakt, fiske- og turmuligheter. Jeg liker godt å lage mat, og gjerne av maten jeg fanger og høster selv. En god bok er heller ikke feil.

Hva inspirerer deg til å drive med friluftsliv/komme deg ut i naturen?

Jeg er oppvokst på landet der familiemedlemmer har drevet med jakt og fiske, og inkludert meg i dette. Det å spise viltkjøtt og selvfisket fisk har vært en selvfølge. Sosiale medier inspirerer meg også, og jeg liker å se andre drive med de samme tingene som meg.

Er det noen som inspirerer deg litt ekstra til å komme deg ut?

Min hund Ellie trenger daglig mosjon, så den slipper jeg ikke unna. Ellers inspirerer min samboer meg med masse kunnskap og entusiasme til naturen.

Hva er ditt beste tips til de som er nysgjerrige på friluftslivet eller ikke helt vet hvor de skal begynne for å komme seg (mer) ut?

Sjekk ut nærområdet du bor i. Senk forventningene til deg selv, og spør en venn eller noen om å bli med. Jeg liker å følge andre på sosiale medier for å få inspirasjon og tips. Det finnes ofte ulike organisasjoner i kommunen som du kan benytte seg av dersom du vil delta på organiserte aktiviteter og lavterskelturer.

Er det noe nytt om friluftsliv(et) du har lært nylig, som du har lyst å dele?

Jeg har ikke en spesifikk hendelse, men husk at du aldri blir utlært. Det er alltid noe nytt å lære, og ha respekt for naturen og naturkreftene. Jeg har som mål i 2024 å sette mer pris på de små tingene i livet som for eksempel en kaffekopp langs sjøkanten, regndråper fra himmelen, bålknitring og fuglesang.

Hva tenker du om å være ambassadør for Norsk Friluftsliv?

Jeg føler meg privilegert som får være ambassadør for Norsk Friluftsliv på tredje året. Jeg gleder meg stort til samarbeidet for 2024 og håper jeg får inspirere mange til å dra på jakt- og fisketurer, og dele nyttige tips og personlige erfaringer.

Følg Birgitte på Instagram – @birgittefjalestad

 

Kim, Malin, Ella, Ole og Johannes (alt_for_ella) – Kristiansand

 

FAMILELIV: Vi opplever at våre tre barn blir mye roligere og gladere etter at vi har vært ute med dem. Hele familielivet fungerer derfor mye bedre om vi kommer oss ut på tur eller i aktivitet.

Hvem er dere?

Vi er en familie på fem; Kim (36) og Malin (35) er barndomskjærester som fant tilbake til hverandre etter 10 år, og som nå er foreldre til Ella, Ole og Johannes. Kim er utdannet siviløkonom og jobber som rådgiver i MIO BPA, mens Malin er utdannet barnevernspedagog og jobber med barnevern.

Ella er 6 år og går i førsteklasse. På grunn av en fødselsfeil har Ella diagnosen Cerebral Parese som gjør at hun har lite motorisk funksjon. Hun er helt avhengig av rullestol, og hun snakker med en øyestyrt talemaskin. Ella har egen BPA (brukerstyrt personlig assistent) som hjelper henne i hverdagen. Hun har normalt fungerende kognitive evner.

Ole fyller snart 5 år og han er glad i alle typer aktivitet. Han er lett å få med ut og har en god fantasi.

Johannes er 2 år og er veldig glad i mat og å leke med ball.

Hva slags friluftsliv liker dere best å drive med:

Vi bor i Kristiansand og er glade i å benytte oss av turområder i nærheten. Vi er stadig på leting etter nye tilrettelagte turområder ettersom vi har med både rullestol og vogn når vi er på tur.  Turene pleier ikke å være så lange. Det viktigste er at vi kommer oss ut. Det er veldig koselig å brenne bål så vi kan grille pølser. På sommeren elsker vi å være ute i båt, og i fjor sommer overnattet vi for første gang med alle tre barn ute på holmene. Det er også mange fine turstier rundt på de ulike holmene, og flere som er rullestolvennlige. Bading er også gøy for alle fem, og på sommeren tar vi ofte en liten ettermiddagstur og bad i Jegersbergvann (like ved der vi bor).

Vi er mye på fjellet, både sommer, høst og vinter. Vi går på tur der hele året.

Vi kjører også ski. Ella kjører sitski med en av oss foreldre eller med BPA. Ole kjører slalåm, men er ikke helt selvstendig enda, og Johannes må nok også få prøve mot slutten av skisesongen. I tillegg til slalåm går vi på langrenn og har en egen spesialtilpasset pulk til Ella. Ole kan gå på langrennski selv, og Johannes fikk prøve for første gang nå i juleferien. Små turer ut for å ake er også gøy for alle barna. Ella har spesialtilpasset akebrett. I juleferien fikk Ole prøve skøyter for første gang. Det ga mersmak, og etterhvert skal Ella skal også prøve med henne på skøyter ettersom vi også har et hjelpemiddel som fungerer på skøytebanen.

Interesser utenom friluftsliv?

Kim liker å spille fotball og Malin liker dans. Alle barna er veldig glade i å leke og vi spiller en del spill hele familien. Puslespill er også en favoritt. Gode filmer og serier liker vi godt.

Hva inspirerer dere til å drive med friluftsliv/komme dere ut i naturen?

Vi har alltid vært glad i turer, ski, og båtliv. Turene blir annerledes med tre små, og også med et barn som er avhengig av rullestol og trenger mye hjelp.  Vi ønsker likevel å gi barna gode turopplevelser, mestring og læring. DNT sine «klart det går»-dager er inspirerende. Bare navnet «klart det går» gir en følelse av at vi kan få til det vi vil. I Norge får alle barn som trenger det gratis utlån av aktivitetshjelpemidler, så de aller fleste aktiviteter kan tilpasses slik at Ella også kan få være med. Helt siden hun ble født har vi vært opptatt av hvordan vi kan tilrettelegge for at hun skal kunne bli med oss i alle aktiviteter.  Vi opplever også at våre tre barn blir mye roligere og gladere etter at vi har vært ute med dem. Hele familielivet fungerer derfor mye bedre om vi kommer oss ut på tur eller i aktivitet.

Er det noen som inspirerer dere litt ekstra til å komme dere ut?

DNT (Den Norske Turistforening). Ella har blitt med i barnas turlag og vi lar oss inspirere når vi ser andre i rullestol er ute på tur, eller får dem med på aktiviteter.

Hva er deres beste tips til de som er nysgjerrige på friluftslivet eller ikke helt vet hvor de skal begynne for å komme seg (mer) ut?

Begynn med små turer. Mange av våre turer er 15 minutt spasertur ned til Jegersbergvann. Noen ganger har vi også bare satt oss ned og fyrt bål der. Vi trenger ikke alltid gå så langt. Barna kan få den samme opplevelsen på små turer i nærområdet.  Avtal gjerne med andre, det er forpliktende og hyggelig, og sosialt.

Er det noe nytt om friluftsliv(et) dere har lært nylig, og som dere har lyst til å dele?

Vi lærer stadig mer om hvordan vi bedre kan tilpasse aktiviteter for rullestolbrukere. Vi deler gjerne erfaringer rundt dette gjennom året. Vi har søkt om en ny terrengvogn til Ella med hjelpemotor. Den blir det gøy å teste i skogen, på fjellet og på tur ut på holmene.

Hva tenker dere om å være ambassadør for Norsk Friluftsliv?

Det er veldig hyggelig at vi får lov til å være ambassadører. Vi tror det i seg selv kan motivere oss ekstra til å komme oss enda mer ut, og til å prøve flere nye ting. Vi syntes det er flott at en «ikke A4 familie» som oss kan få lov til å være ambassadører og vi håper det kan bidra til at familier med barn med ekstra behov kan bli inspirerte, og få de rette hjelpemidlene slik at de kan komme seg mest mulig ut og delta i friluftslivet.

Følg Alt_For_Ella på Instagram @alt_for_ella

 

Kristoffer Refsnes (23) – Tromsø

FELLESSKAP OG FRILUFTSLIV: Man kan selvfølgelig finne på mye artig i byen, men felleskapet man skaper ute på tur er noe helt eget.

Hvem er du?

Hei. Jeg er Kristoffer Sagen Refsnes, er 23 år gammel og kommer fra Kristiansand. For øyeblikket studerer jeg i Tromsø og bor i kollektiv med to gode kompiser. Jeg tar en bachelorgrad i økonomi og administrasjon på handelshøgskolen ved Universitetet i Tromsø (UIT). Før dette tilbrakte jeg to år på Alta folkehøgskole som elev og senere som stipendiat.

Hva slags friluftsliv liker du best å drive med?

Friluftsliv med litt fart og spenning er midt i blinken for meg. På vinteren er det mye ski, både på toppturer i finvær eller med kite på mer vindfulle dager. Når snøen smelter, bruker jeg ofte terrengsykkelen på kortere dagsturer i nærområdet. I Nord-Norge har vi fantastiske muligheter for småviltjakt. Denne muligheten benytter jeg mye på høsten med nydelige jaktturer.

Interesser utenom friluftsliv?

For tiden sitter jeg som styremedlem i toppturgruppen for studenter i Tromsø. Der planlegger vi og arrangerer ulike turer og treninger for de som interesserer seg for topptur. Utenom dette spiller jeg og vennegjengen en del squash og trener på treningssenter.

Hva inspirerer deg til å drive med friluftsliv/komme deg ut i naturen?

En god driver til å komme seg ut i naturen er kollektivet mitt som består av to engasjerte kompiser med like interesser som meg selv. Man kan selvfølgelig finne på mye artig i byen, men felleskapet man skaper ute på tur er noe helt eget. Naturen kan oppleves på mange ulike måter, noen mer utfordrende enn andre. Jeg motiveres veldig av evnen til å oppleve naturen i mer og mer ekstreme forhold, som for eksempel en lengre vandretur eller å nå en ny fjelltopp.

Er det noen som inspirerer deg litt ekstra til å komme deg ut?

Jeg henter mye inspirasjon fra venner i Tromsø.

Hva er ditt beste tips til de som er nysgjerrige på friluftslivet eller ikke helt vet hvor de skal begynne for å komme seg (mer) ut?

Finn folk med samme interesser! Turer og aktiviteter mener jeg blir mye mer spennende med andre folk på laget. Som student har man utrolig mange muligheter til å oppsøke idrettslag og frivillige organisasjoner som driver med ulike typer friluftsliv. Er man helt ny til friluftsliv har UT.no utrolig mange fine småturer i nærområdet.

Er det noe nytt om friluftsliv(et) du har lært nylig, som du har lyst til å dele?

Absolutt! Tidligere i vinter deltok jeg på en skredkveld i regi av CARE og andre organisasjoner som DNT-fjellsport og Varsom. Fokuset var både på individuell og gruppevis vurdering i skredterreng. Ofte snakker vi om individuell kunnskap knyttet til vurdering av snø, noe som er utrolig viktig! Men vi må ikke glemme hvilken virkning en samlet gruppe har på valgene vi sammen tar på tur. Jeg tror det er viktig å ta stilling til kunnskapen og forventingene innad i gruppen for å gjennomføre best mulig tur for alle.

Hva tenker du om å være ambassadør for Norsk Friluftsliv:

Jeg tenker det er utrolig gøy å kunne vise folk de mulighetene som finnes innen friluftsliv. Samtidig er det kult å kunne være ambassadør hos noen som jobber aktivt for et inkluderende og bærekraftig friluftsliv. Sakene Norsk Friluftsliv representerer er utrolig viktig for at vi kan nyte de samme godene i fremtiden.

Følg Kristoffer på Instagram – @refsnes_

John Petter Nordbø (35) – Jørpeland i Ryfylke

NÆRTURER: John Petter og hunden Baijas trives godt i Ryfylke, og gleder seg til å vise frem hva nærområdet har å by på.

Hvem er du?

Jeg heter John Petter Nordbø og kommer fra Jørpeland. Her bor jeg sammen med samboeren min Mari, sønnen vår Falk (1,5) og samojedhunden Baijas (8). Jeg er opprinnelig journalist, men nå jobber jeg i Stavanger Turistforening med å få folk ut på tur.

Hva slags friluftsliv liker du best å drive med?

For meg er friluftsliv en stor del av livet mitt. Jeg prøver å leve et friluftsliv hver dag. Det handler om å studere fuglene i nærskogen og kaste småstein i bekken sammen med sønnen min, og det handler om lange kvelder foran bålet med kompiser. Men det handler også om stiløping, lange skiturer, å sove ute og turer som er et par uker eller lengre. Noe av det fineste jeg vet er å oppdage et nytt sted i min favorittnatur: Ryfylkeheiene. Det kan være en avsides dal jeg aldri har besøkt før, en kronglete tilgjengelig topp eller et fiskevann med en fin teltplass. Jeg liker å ta perspektivet ned og utforske hvert eneste lille sted i nærnaturen min. Da blir du aldri ferdig, og verden føles uendelig stor.

Interesser utenom friluftsliv?

Foto, musikk, litteratur, trening, mat

Hva inspirerer deg til å drive med friluftsliv/komme deg ut i naturen?

Jeg har alltid drevet med friluftsliv. Foreldrene mine tok med ut fra jeg var helt liten. Fra vi var gamle nok til å være ute alene har vi dratt på oppdagelsesferd i nærskogen, bygget hytter i trærne og fisket makrell i fjorden. Én som har betydd mye for mitt friluftsliv er min onkel Jon Mosnes, som jeg har lært enormt mye av. Han er alltid på jakt etter en ny tur han aldri har gått før, og er like nysgjerrig den dag i dag. Her kommer nok en del av min utforskertrang fra.

Er det noen som inspirerer deg litt ekstra til å komme deg ut?

Mange! Gjennom jobben i Stavanger Turistforening møter jeg inspirerende folk hver eneste dag: frivillige, medlemmer og kollegaer med masse kunnskap og driv. Jeg lar meg inspirere av både unge og gamle, spesielt de som tør å ta valget om å realisere en drøm de har tenkt lenge på. En av de er min gode venn og søskenbarn Sveinung Mosnes som lever et eventyrlig friluftsliv med base på et småbruk i Lom. Min kollega Marius Dalseg i DNT er den absolutt flinkeste og mest iherdige turfotografen jeg kjenner, og jeg blir alltid veldig inspirert av å være på tur med han.

Hva er ditt beste tips til de som er nysgjerrige på friluftslivet eller ikke helt vet hvor de skal begynne for å komme seg (mer) ut?

Det beste er egentlig bare å hoppe i det og prøve. Den beste måten å lære på er å teste selv, og de feilene du gjør kommer du ikke til å gjøre igjen. Du trenger ikke mye for å drive med et enkelt friluftsliv, men hvis du har gode sko og litt ekstra varme klær kommer du langt. Sett ambisjonene lavt i starten, ta nye steg og kjenn på mestringen underveis. Den mestringen kjenner jeg fortsatt på! Hvis du vil ha hjelp til å komme i gang er det lurt å melde seg på en fellestur med Turistforeningen. Der møter du erfarne turledere som har mye kunnskap å lære bort.

Er det noe nytt om friluftsliv(et) du har lært nylig, som du har lyst til å dele?

Jeg lærer stadig nye ting om naturen, og prøver å lære noen nye fugler og planter hvert år. Jeg synes alle de små detaljene gjør friluftslivet rikere. Artsorakel-appen fra Artsdatabanken er skikkelig fin, med den har det blitt mye lettere å identifisere planter.

Hva tenker du om å være ambassadør for Norsk Friluftsliv:

Jeg er veldig stolt over å få lov til å være ambassadør for en organisasjon som representerer alle de store friluftsorganisasjonene i Norge, og som jobber med å fremme så gode verdier. Jeg vet at friluftsliv og natur er viktig for både fysisk og psykisk helse. Men naturen er under press, og vi er avhengige av at flere vil stå opp for å ta vare på den. Da er de store og små naturopplevelsene viktig. Det du er glad i tar du vare på. Som ambassadør håper jeg å få anledning til å dele noen av mine tanker om et bærekraftig friluftsliv og ikke minst få dele noen turskatter fra et område som fortjener oppmerksomhet fra et større publikum: Ryfylke.

Følg John Petter på Instagram – @jpnord

 

Adriana Finstad (43) – Lindesnes

NATUREN STILLER INGEN KRAV: Du kan komme som du er og være den du er, det er plass til alle uansett hvilken fysisk eller mental tilstand du er i, forteller Adriana om hva hun liker ved friluftslivet.

Hvem er du?

Jeg heter Adriana og bor i Spangereid i Lindesnes – Norges sydligste kommune. Jeg vokste opp i en millionby i Brasil, men flyttet til Norge for seksten år siden. Nå bor jeg i en liten bygd, og stortrives. Jeg er kjemiingeniør av yrke og bruker mye av fritiden på tur ute i naturen, og aller helst på sanketur.

Hva slags friluftsliv liker du best å drive med?

Først og fremst nærtur, den turen man rekker å ta i hverdagen. Ofte er det med mannen min og hunden Emmie, men jeg går også mye alene og med andre tur- eller sankeinteresserte. Jeg liker å være ute i mitt eget tempo, ha god tid til å kjenne og sanse alt som er rundt meg. Jeg stresser ikke gjennom skogen. Jeg liker å plukke sopp og sanke ville vekster.

Interesser utenom friluftsliv?

Fermentering av grønnsaker og drikker, surdeigsbrød og strikk.

Hva inspirerte deg til å begynne med friluftsliv?

Jeg begynte med friluftsliv som opptrening etter en prolaps i ryggen fordi jeg ble anbefalt å gå turer i ulendt terreng. Etter det økte interessen min for å være ute, og jeg begynte å se alle de store fordelene det ga meg – både fysisk og mentalt. Å være i naturen gir meg ro i en hektisk hverdag og hjelper meg gjennom vanskelige perioder med helseutfordringer. Etter hvert har friluftsliv blitt en lidenskap for meg. Naturen stiller ingen krav. Du kan komme som du er og være den du er, det er plass til alle uansett hvilken fysisk eller mental tilstand du er i.

Er det noen som inspirerer deg litt ekstra til å komme deg ut?

Jeg følger flere profiler på Instagram for tips, men inspirasjonen kommer fra selve naturen. Jeg er alltid nysgjerrig etter å finne nye plasser å gå tur, nye soppsteder, fin utsikt, osv.

Hva er ditt beste tips til de som er nysgjerrige på friluftslivet eller ikke helt vet hvor de skal begynne for å komme seg (mer) ut?

Kom deg ut døra og utforsk nærområdet.

Hva tenker du om å være ambassadør for Norsk Friluftsliv?

Det er gøy og meningsfylt, og jeg vil vise at man ikke nødvendigvis trenger å være født og oppvokst i Norge for å være en del av friluftsliv her i landet.

Følg Adriana på Instagram: @adrianafinstad

 

Bjørn Henrik Stavdal Johansen (39) – Hedalen i Valdres

NATURVEILEDEREN: Bjørn Henrik både jobber som, er, og elsker å være naturveileder. Han forelsket seg i naturen som barn, og har beholdt den kjærligheten siden.

Hvem er du?

Jeg er Bjørn Henrik, og er naturveileder. Siden så mange kjente meg mest som «han derre naturveilederen» ble dette også profilnavnet mitt i sosiale medier. Som naturveileder brenner jeg for natur og friluftsliv – og for å formidle om dette. På den måten ønsker jeg å inspirere til å både bli bedre kjent med naturen, komme seg ut i den – og å bli like glad i den som meg! For det man er glad i vil man jo ta vare på!

Hva slags friluftsliv liker du best å drive med?

Jeg ferdes i naturen først og fremst for å oppleve nettopp naturen. Skal man få med seg det som finnes der ute krever det oppmerksomhet og ro. Derfor trives jeg best med det jeg har kalt det «sakte» friluftslivet – hvor toppturer, kilometertelling og vill rafting ned stryk uteblir. For meg er det det enkle som er det beste – enten det er lange rolige vandringer langt utenfor allfarvei, eller om det er på små utflukter i nærmiljøet! Spennende naturopplevelser kan man møte over alt om man lærer seg å se dem!

Interesser utenom friluftsliv?

Det aller meste i livet mitt dreier seg rundt natur og friluftsliv – men jeg kan og kose meg med brettspill med venner, har stor glede av musikk og kan til om med finne frem xbox-kontrollen for å koble av!

Hva inspirerer deg til å drive med friluftsliv/komme deg ut i naturen?

Naturen er det eneste stedet hvor jeg kan finne en absolutt ro. Når hele verden kan holdes på en armlengdes avstand betyr ikke regninger, forefallende husarbeid eller utfordringer i jobb så mye. Det er i naturen jeg får samlet tanker, krefter og inspirasjon. Det er i naturen at tankekjøret settes på pause. På mange måter føler jeg meg mer hjemme i skog og fjell enn i «siviliserte strøk.» Når hele sinnet brukes til å fange opp alle inntrykkene naturen byr på, da har jeg det som plommen i egget!

Er det noen som inspirerer deg litt ekstra til å komme deg ut?

I min barndom var det nok først og fremst min mormor som oppmuntret meg til nysgjerrighet, og som utviste den store tålmodigheten når barnebarnet skulle pelle i elgmøkka, eller utforske maurtuer. Hun tok seg tid til å undre sammen med meg – noe jeg tror har vært viktig for det friluftslivet jeg den dag i dag lever.

Jeg tror det er lett å miste motivasjon om man bare møter friluftslivet gjennom å stresse etter pappa som går foran i en preparert løype, uten rom for utforskning og undring. I dag har jeg tenkt over at det er få rollemodeller i det offentlige som fremmer friluftsliv med naturen i sentrum. De aktørene som finnes har en tendens til å fremme friluftsliv med helt andre motiver, som mestring, jaktutbytte, trening. Kanskje nettopp fraværet av rollefigurer som fremmer friluftslivet for naturopplevelsens skyld er det som har inspirert meg mest til å ta på meg naturveilederrollen også her? For jeg ønsker jo at flest mulig skal ønske å ta vare på naturen som er det som gir oss friluftslivet i utgangspunktet.

Hva er ditt beste tips til de som er nysgjerrige på friluftslivet eller ikke helt vet hvor de skal begynne for å komme seg (mer) ut?

Da jeg var guttunge dro vi ut på tur i olabukse og joggesko, og med presenning fra bensinstasjonen som eneste husvær. Og vet du hva? Vi koste oss gløgg! Man trenger ikke gå Hardangervidda på tvers på tre dager med utstyr til tretti tusen for å drive friluftsliv. Det eneste du trenger er naturen. Så det viktigste rådet er å ikke ta det så høytidelig. Senk terskelen og nyt det enkle friluftslivet. Hvem vet – kanskje du blir bitt av basillen du også?

Er det noe nytt om friluftsliv(et) du har lært nylig, som du har lyst til å dele?

Som relativt nybakt småbarnsfar er det stadig nye erfaringer når det gjelder friluftsliv med de minste! Mer slikt vil jeg dele i tiden som kommer på sosiale medier. Små barn i huset trenger jo ikke bety full stopp i friluftslivet, men man må tilpasse seg en hel del.

Hva tenker du om å være ambassadør for Norsk Friluftsliv?

Å være ambassadør for Norsk Friluftsliv ser jeg på som en skikkelig fjær i hatten og en vanvittig tillitsærklæring! Når jeg i tillegg er blant så flinke og flotte folk som de andre ambassadørene, er det med stor ærbødighet jeg går løs på et nytt år som ambassadør. Jeg håper å kunne nå ut til enda flere og inspirere folk og fe over hele landet til å komme seg ut i friluftslivet med naturøynene skrudd på!

Følg Bjørn Henrik på Instagram: @naturveilederen

 

 

Sjekk ut Norsk Friluftslivs tidligere ambassadører her: 

Gosia Dvořáková 

Stian Opsahl
Friluftsflokken
Veronica Skotnes
Sigbjørn Bøtun
Helene Rønningstad Halsos
Siri og Stian
Jeanette Mortensen