Se vinnerbildene fra Natt i naturen

Publisert
Tekst: Linn Elise Jakhelln

En spontantur i bymarka i Trondheim, magisk nordlys og en regntung natt i gapahuk nådde alle til topps i fotokonkurransen.

Under Natt i naturen lørdag 3. september pakket tusenvis av mennesker soveposen og sov ute i skoger, på fjell, terrasser og i hager over hele landet.

Vi ba dere om å legge ut deres beste bilder fra opplevelsen på sosiale medier, for å bli med i trekningen av et Abisko Lite-3 telt fra Fjällräven og en rekke andre flotte premier.

Nå er endelig vinnerbildene kåret. Tre bilder fikk pallplass, og til sammen syv ble premiert.

1.plass: Roma Sæbøe/ rsfoto_ på Instagram

GIKK TIL TOPPS: Bildet som vant den nordiske fotokonkurransen er tatt av Roma Sæbøe. Hun vinner dermed et gavekort fra Fjellrevenshop.no på 5000 kroner.

– Et vakkert og genuint øyeblikksbilde fra en morgen i skogen, som vi tror er gjenkjennelig for mange småbarnsforeldre. Vi elsker hvordan sollyset treffer den lille jenta og bamsen hennes, der hun står innrammet av skogens trær og kvister, skriver juryen om bildet.

Sæboe forteller at det ble en spontan tur, da avgjørelsen om å sove ute ble tatt på fredag kveld.

– Vi fant et fint sted oppe i Bymarka i Trondheim. Det var strålende sol og litt vind. I løpet kvelden økte vinden, men vi sov godt hele natten. Bildet ble tatt da vi sto opp, og gikk ut av teltet for å se om alle festene var på plass eller om vinden hadde tatt noen. Som du ser på bildet så blåste det fortsatt om morgenen. Vi hadde en veldig fin tur og jeg blir mer motivert til å ha flere overnattinger i naturen etter å ha vunnet konkurransen.

Vinnerbildet premieres med et Abisko Lite-3 telt fra Fjällräven.

2.plass: Lars Lindland/ @oslomarkalove på Instagram

– Vi fikk inn mange flotte nordlysbilder i konkurransen, men dette skilte seg ut. Ikke bare har fotografen klart å fange stjernene som glitrer og himmelen som speiler seg i vannet, fiskeren minner oss også på at naturen gir oss mange muligheter også etter at mørket har falt på, skriver juryen.

Lars Lindland, fotografen bak bildet, tilbragte årets Natt i naturen i Femundens villmark.


En liten forsmak på lyset som var i vente hadde vi fått i form av nordlysblaff noen dager i forveien, på denne langhelga med ørretfiske, padling og vandring langs Røavassdraget. En god porsjon tålmodighet ga uttelling, og rundt halv to på natta spilte nordlyset opp til dans over en av de idylliske håene. Det ble minimalt med fisk denne natta, men lyset ble fanget og ble med hjem i sekken sammen med alle opplevelsene, forteller han.


Bildet premieres med en Friluft 45L-sekk fra Fjällräven.


3.plass: Siw Eldhuset Hansen/ @markasvenn på Instagram

– Her i denne lune og varme hula i nattemørket fikk vi lyst til å være! En nydelig påminner om å ta i bruk de mange gapahukene og åpne koiene som finnes rundt omkring i landet vårt, skriver juryen om tredjeplassen.

Eldhuset Hansen forteller at hun hadde gledet seg til å sove ute under Natt i naturen, men at det skulle vise seg å bli vanskelig å få med seg noen ut.

– Ingen hadde lyst til å bli med fordi det var meldt regn den natten. Jeg tenkte at jeg uansett skulle sove ute, og måtte tenke kreativt. Så kom jeg på at jeg kunne sove i gapahuken, det har jeg gjort en gang før. Så jeg tok med meg min Alaskan Malamute og dro avsted, forteller hun.

– Jeg hang opp hengekøyen inni gapahuken, og det ble så lunt og godt. Veldig koselig stemning med batteridrevne fakler og lyslenker på køya. Vi koste oss skikkelig, både Dakota og jeg. Det var utrolig koselig å høre regnet utenfor, og ha det tørt og godt selv. Alle kunne trengt litt av skogens ro og være uten dekning. Det trengte jeg virkelig.

Bildet premieres med en Hike 35L-sekk fra Fjällräven.

Ekstrapremie: Berit Johannessen Gilleberg/ @beritjg på Instagram

– Jeg har ikke mange venner som er like friluftsinteressert som meg, og endte da opp med å dra på telttur alene med hundene. Det er i utgangspunktet ikke noe problem annet enn at jeg har veldig stor fantasi og har sett alt for mange skrekkfilmer tidligere. Men høsten er den fineste årstiden og jeg var fast bestemt på at jeg ville ut denne natta, forteller Johannesen Gillesberg.

– Det ble en kjempetur, med bål som lyste opp natta helt til jeg la meg i soveposen. Det skal sies at jeg kjente hjertet banke litt raskere da begge hundene bestemte seg for å låse blikket i samme retning og bjeffe for full hals. Men da fikk de et lite puff i rumpa for å springe og utforske, og ble heldigvis helt stille med en gang de kom tilbake. Jeg vet at det ikke er noe å være redd for i mørket og jeg skal bli flinkere til å bare gjennomføre det jeg har lyst til alene, uten å være avhengig av at noen blir med!

Stjernehimmelen er noe av det vakreste vi har og jeg synes det er viktig at vi tar vare på mørket om natta, avslutter hun.

 

Ekstrapremie: Bianca Ullebø/ @biancaa1991 på Instagram

– Vi pakket syv sekker og tok med alle fem jentene ut på Natt i naturen. Når alle barna endelig hadde sovnet i hver sin sovepose kunne jeg og mannen ha en date under stjernene. Vi ble bare sittende og se på den klare stjernehimmelen og lete etter stjernebilder, forteller Ullebø om bakgrunnen for bildet.

 

Ekstrapremie: Fredrik Milson/ @milson_active på Instagram

– Vi er to gode venner som ikke bare liker, men elsker å bruke all tid vi kan ute i naturen. I en travel hverdag er det alltid godt å bruke nærområdet til å koble av. Sitte ved bålet under tarpen med en god kopp kaffe, solnedgangen i sikte og en god samtale med god stemning, skriver fotografen Fredrik Milson.

 

Ekstrapremie: Anna Lena Sjølyst/ @pyttogpanne på Instagram

– Vi er to venninner som elsker å gå på tur sammen og overnatte ute. Vi hadde gledet oss til å ligge ute under Natt i naturen og ville støtte deres gode sak. Uka hadde vært travel, og ro på fjellet var etterlengtet. Vi prøver å ligge ute minst en natt i måneden, og da helst sammen. Akkurat denne kvelden var det meldt fint vær og jeg hadde giret opp venninnen min til å ligge under åpen himmel, noe hun aldri hadde våget før.

– Vi ble overrasket over at det plutselig kom regn! Vi hadde pakket med tarpen til å ligge på, men i stedet ble vi liggende under den, og det ble jo kjempekoselig!  For ekstra kos denne gang hadde jeg med kvitbrenneren,  som vi stekte oss pinnebrød på, forteller Sjølyst om bildet som er det siste som stikker av med en ekstrapremie i konkurransen.

Del denne artikkelen