Ønsket ny folkehelseminister velkommen

Publisert – Sist oppdatert 11.02.2020
Foto: Synne Kvam

Den nye folkehelseministeren, Terje Søviknes (Frp), står ovenfor formidable utfordringer, ifølge Norsk Friluftsliv. 

Ifølge generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, står Søviknes overfor krevende oppgaver. Han skal forsøke å samle regjeringens felles innsats for å redusere helseutgiftene, som i dag har vokst til over 360 milliarder i året.

– SSB sier at statens inntekter vil synke. Det blir flere på pensjon og trygd, som skal leve av inntektene som færre i jobb skal skape. Dagens unge kan i framtiden få et dårligere velferdstilbud, eller mye høyere skatter, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

– Et godt alternativ er å satse på forebygging, i stedet for å reparere helse. Friske mennesker yter dessuten mer på jobb, jobber flere år, og bruker mindre av helse- og velferdstjenester. Dette øker statens inntekter, og reduserer kostnadene, understreker Heimdal, og minner om at friluftsliv landets største kilde til aktivitet, og en nøkkel i folkhelsearbeidet.

Norsk Friluftsliv møtte Terje Søviknes rett før han fikk nøkkelen til sitt nye kontor, fra partikollega, og avtroppende folkehelseminister, Sylvi Listhaug. Lasse Heimdal minnet statsråden om friluftslivets betydning, og at fellesorganisasjonens 17 frivillige organisasjoner er en viktig samarbeidspartner i innsatsen for folkehelsen.

Folkehelseministeren fikk i tillegg til blomster, en invitasjon til en båltur med Norsk Friluftsliv og lederne av medlemsorganisasjonene. Dette takket Søviknes ja til, og fortalte at han er klar over friluftslivets betydning for helsen. Ministeren fortalte at han har sittet i styret for Bergen og omland friluftsråd, og har vært med på å åpne flere friluftslivstiltak i hjemkommunen Os.

INVITASJON: Terje Søviknes mottok blomster og bålsamtale-invitasjon fra Norsk Friluftsliv.

 

Del denne artikkelen