Det å samles rundt et bål noe av det hyggeligste som finnes, og med litt forberedelser hjemme kan dere trylle fram lekker mat på bålet. Det finnes mye spennende turmat der ute som ikke inneholder svette brødskiver eller grillpølser.
Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv med hensikt å få flere mennesker ut i naturen gjennom gode mat- og turopplevelser.
Her er fem spennende oppskrifter du kan prøve på neste båltur:
Marokkanske kjøttboller
Å lage marokkanske kjøttboller er enklere enn du kanskje tror. Til denne oppskriften trenger du få ingredienser og lite utstyr, og den går raskt å lage. Når den i tillegg smaker helt himmelsk, er det vel bare å teste den ut?
Oppskriften på marokkanske kjøttboller finner du på turmat.no
Arepas
Arepas spises daglig i flere Sør-Amerikanske land, som Ecuador, Venezuela og Colombia, ofte som tilbehør til annen mat. Arepas spises også ofte som en egen rett til frokost, lunsj, som snack eller kveldsmat, gjerne fylt med ost, kjøtt eller grønnsaker.
Oppskriften på arepas finner du på turmat.no
Quesadilla
Hva med å droppe brødskiva til fordel for fylt quesadilla neste gang du er på tur? Quesadilla er tortillalefser – sånne du har til tacoen – fylt med ost, og som grilles. Og som tacoen kommer quesadilla fra Mexico.
Oppskriften på quesadilla finner du på turmat.no
Thaisuppe
Denne suppa liker alle! Den er enkel å lage og inneholder friske krydderurter som koriander, ingefær og chili. En klassisk thaisuppe.
Oppskriften på thaisuppa finner du på turmat.no
Crepes
Franske pannekaker, crepes, er en tynnere utgave av den «tradisjonelle» norske pannekaken og serveres ofte som dessert. Det er samme innhold i røren, men den har ofte noen færre egg og mer melk, og røren er noe mer tyntflytende fordi pannekakene skal være veldig tynne.