Viste at alder er ingen hindring

Publisert – Sist oppdatert 19.04.2018

Mens Martin Johnsrud Sundby og de andre herreløperne suste forbi, viste pasienter fra tre sykehjem i Oslo at friluftslivsopplevelser ute på vinterstid ikke har noen øvre aldersgrense. 

Mens Martin Johnsrud Sundby og de andre herreløperne suste forbi, viste pasienter fra tre sykehjem i Oslo at friluftslivsopplevelser ute på vinterstid ikke har noen øvre aldersgrense. 

Av: Synne Kvam
Foto: Susanne Lemmingson og Lasse Heimdal

Med god stemning, en spesialbygget rullestol på ski, lavvo, bålpanner og norske flagg var sykehjemsbeboere fra Romsås, Rødtvedt og Paulus sykehjem med på å skape en folkefest i Holmenkollen under herrenes femmil. 

kollen

STEMNING: Både pasienter og pårørende storkoste seg under femmila i Holmenkollen. Foto: Lasse Heimdal

Vekket gamle minner

Mange av pasientene har minner fra Holmenkollen fra de selv var barn, og senere sammen med egne barn og barnebarn. Lørdag var flere av de tilbake i Kollen for å se verdens beste herreløpere kjempe om seieren på femmila. 

Et samarbeid mellom Attendo Norge og Norsk Friluftsliv førte til at sykehjemspasienter og deres pårørende fikk en stor opplevelse i Norges nasjonalanlegg for langrenn. 

– Vi vil vise at det går an, det er et slags eldrepolitisk statement. Hvis vi klarer Marka og Kollen, så må vi kunne klare å lufte beboere i hverdagen, sier kommunikasjonsansvarlig i sykehjemsfirmaet Attendo, Geir Hansen, til Vårt Oslo

HOLDT VARMEN: Med god bekledning og kaffe i koppen holdt pasienter og pårørende varmen gjennom hele femmila. Foto: Susanne Lemmingson

Vil inspirere andre

Norsk Friluftsliv hadde med seg pasienter fra flere av de samme sykehjemmene til overnattingstur i lavvo under sove-ute-aksjonen #nattinaturen i september. 

I helgen ble det på nytt bevist at ved å tenke litt utenfor boksen, så kan man få til det meste. 

– Målet med Kollen-arrangementet var både å skape en skikkelig god opplevelse med god stemning for de eldre og deres pårørende, og vise at mye er mulig hvis man bare prøver, og tørr, å tenke litt utenfor boksen. Vi håper å kunne være til inspirasjon for andre som jobber med eldre, slik at kanskje enda flere sykehjemsbeboere får muligheten til å få gode friluftsopplevelser i tiden framover, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Linn Elise Jakhelln. 

Les mer: – Friluftsliv har ingen øvre aldersgrense

CELEBERT BESØK: Med Sadie Bjornsen i spiss, tok det amerikanske kvinnelaget turen innom campen til Attendo Norge og Norsk Friluftsliv – med påfølgende fotosession foran deler av den medbrakte Kollen-utstillingen. Foto: Lasse Heimdal

Del denne artikkelen