Vista Analyse: «Samfunnsøkonomiske virkninger av friluftsliv»

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

En ny rapport fra Vista Analyse slår fast at det er 80 milliarder kroner å hente ut i gevinst årlig ved å få flere ut i aktivitet – og peker på at friluftsliv er den enkleste måten å få flere aktive på. Rapporten «Samfunnsøkonomiske virkninger av friluftsliv» fra Vista Analyse konkluderer med at det er… Read more »

En ny rapport fra Vista Analyse slår fast at det er 80 milliarder kroner å hente ut i gevinst årlig ved å få flere ut i aktivitet – og peker på at friluftsliv er den enkleste måten å få flere aktive på.

Rapporten «Samfunnsøkonomiske virkninger av friluftsliv» fra Vista Analyse konkluderer med at det er et gevinstpotensial for barn og voksne, av en moderat økning i aktivitetsnivået med tiltak som treffer grupper som i dag er inaktive, på 80 milliarder kroner – per år.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Forside Vista Analyse

En ny rapport fra Vista Analyse slår fast at det er 80 milliarder kroner å hente ut i gevinst ved å få flere ut i aktivitet.

Vista Analyse konkluderer med at investering i arealsikring og tilrettelegging, og tiltak som stimulerer til økt aktivitet i hele befolkningen kan utløse store samfunnsøkonomiske gevinster.

Last ned rapporten her

Inaktive vil helst drive med friluftsliv
Inaktivitet gir overvekt, livsstilssykdommer og tap av produktivitet i samfunnet. Rapporten fra Vista peker på at vi nordmenn er blant de minst fysisk aktive i Europa. Selv om mange trener, kompenserer det på langt nær for lavere hverdagsaktivitet.

– Skal vi få flere ut og i aktivitet, må vi investere i flere lavterskel-tiltak som når de som trenger det mest. En friluftslivsmilliard hadde vært en god start, mener Heimdal.

  • Samfunnsøkonomiske gevinster fra økt fysisk aktivitet i den norske befolkningen:
  • Flere timer arbeid blant de som allerede er i jobb, i aldersgruppen 25-62 år
  • Flere i jobb, i aldersgruppen 25-62 år
  • Færre sykemeldte og færre uføretrygdede
  • Færre som pensjonerer seg tidlig
  • Lavere utgifter til pleie og omsorg
  • Bedre livskvalitet og flere leveår
  • Dagens barn og unge kan få et bedre voksent liv, mindre preget av livsstilssykdommer
  • Barn som er fysisk aktive lærer bedre, noe som kan ha langsiktige virkninger for produktiviteten i samfunnet.

Rapporten er skrevet på oppdrag av Norsk Friluftsliv og DNT. Formålet med rapporten er å dokumentere samfunnsøkonomiske virkninger av økt fysisk aktivitet i form av mer friluftsliv.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen