Her er vinterens fineste turbilder

Publisert – Sist oppdatert 29.11.2021
Tekst: Silje Glorvigen

Snøhulebildet av to glade venninner gjorde at Rebecca Boyesen stakk av med seieren under vinterens fotokonkurranse.

Fra 22. desember til 1. februar ble det delt 4.500 turbilder fra hele landet under fotokonkurransen #minutevinter. Det var mange gode bidrag og arbeidet med å velge ut de beste kandidatene var ikke enkel for juryen. Her får du se bildene som til slutt stakk av med seieren.

1. plass: Rebecca Boyesen (@rebecca_boyesen). Bildet premieres med et Abisko Lite 3 telt fra Fjällräven.

– Et ekte øyeblikk av glede i en skikkelig vinterlig setting gjorde at dette bildet gikk til topps! Ikke er Rebecca bare en dyktig fotograf, men settingen i bildet gjør oss rett og slett glad, sier juryen.

Rebecca Boyesen er hobbyfotograf og går på Nordfjord Folkehøgskule, også kalt «friluftskulen». Bildet ble tatt under hennes første vintertur i år, der formålet med turen var å lage en snøbolig og sove ute i den.

– Under denne turen skulle vi gå fra skolen, til et område ved et fjell som heter Sveinstranda i Gloppen kommune. Her ble vi delt inn i grupper med ulike oppgaver, der min gruppe skulle lage en kantgrop. Bildet er tatt etter vi var ferdige med å grave kantgropen og før vi skal i gang med å lage snøblokker til å sette på taket. Jentene i bildet er to venninner i klassen, Astrid Skrøvseth og Karoline Sandal, sier Rebecca.

2. plass: Lars Hemsing (@hemsing). Bildet premieres med en Abisko Friluft 35 sekk fra Fjällräven.

Juryen mener kreativiteten til fotografen og komposisjon i bildet gjør dette til et av de bedre bidragene i fotokonkurransen.

Lars forteller at bildet er tatt på Skjærsjøen ved Holleia i Ringerike.

– Dette skogområdet er eksklusivt for en som stort sett beveger seg i bjørkebeltet mot fjellet. Svigers bor i område ved Hollia, og i mange år har jeg tenkt på å komme meg ut på tur i disse traktene, sier han.

3. plass: Kari Anne Hoset (@kari_kamel). Bildet premieres med hengekøye og termos til familien.

Minusgrader og mengder med ved i sekken var suksessen bak dette øyeblikket kapret av Kari Anne Hoset. Den turglade kohorten fra Trondheim bestående av seks barn og seks voksne har vært på nærturer sammen i ti år.

– Denne lørdagskvelden i januar var det 15 minus og vi tok rett og slett en spontantur til Reppåsen i Trondheim, ca 40 minutter fra der vi bor. Med varme fra flammene satt vi og koste oss i flere timer med gnistrende bål, gode samtaler, varm drikke og en ellers flott turopplevelse vi sent vil glemme, forteller de.

Under ser du bildene som ikke nådde helt opp til topp tre, men som juryen likevel har valgt å premiere.

Foto: Darya Kharazi (@out_and_about_4soul). Nydelige skøyteforhold ved Sandvika.

Bildet er tatt ved solnedgang på den frosne fjorden mellom Storøyodden og Sandvika.

Darya har nylig startet med friluftsliv og forteller oss at den gleden hun opplever ute i naturen har blitt en stor del av livet hennes. Hun har bodd i Norge i ti år og ønsker å motivere andre innvandrere til å bli like glad i naturen som henne selv.

– Jeg liker å fange naturens skjønnhet i form av bilder. Jeg begynte med friluftsliv i fjor, og siden da har det blitt veldig viktig for meg og det gir meg mye glede. Jeg deler bildene mine for å motivere andre som ikke har oppdaget gleden ved naturen enda, forteller hun.

Foto: Nathalie Wiik (@lofotenathalie). Den berømte surfestranda i Lofoten, Unstad.

Bildet er tatt fra surfeparadiset Unstad i Lofoten. Nathalie forteller oss at folk fra hele verden ønsker å oppleve de store bølgene som oppstår om høsten og vinteren.

– Dette er min hjembygd, Unstad, også kalt «Yttersida». Det flotte landskapet og det trolske vinterlyset setter en stemning for denne fantastiske plassen, sier hun.

Damene i Surnadal tok like så greit et bad på Kalkstranda i år – selv om de egentlig skulle vært i Thailand på denne tiden.

– Vi pleier å være i Thailand i januar, og siden koronaen satte en stopper for det, ble det strandtur til Kalkstranda. Det var mange minusgrader, men sola kom og det ble litt varme, sier Siv.

Del denne artikkelen