Vinner av Årets Turbilde 2015

Publisert – Sist oppdatert 05.02.2020

Vinner av Årets Nordisk Turbilde er Henrik Strømstad fra Lørenskog. Han gikk til topps med bildet «Skiløpere i tåke» og vant dermed premien på 15.000 kroner fra Norsk Friluftsliv.   Med fantastisk natur, et unikt lys, og en storslagen fauna og flora står den nordiske naturen i en særklasse, og nettopp dette ønsker fotokonkurransen Nordic… Read more »

Vinner av Årets Nordisk Turbilde er Henrik Strømstad fra Lørenskog. Han gikk til topps med bildet «Skiløpere i tåke» og vant dermed premien på 15.000 kroner fra Norsk Friluftsliv.

 

Med fantastisk natur, et unikt lys, og en storslagen fauna og flora står den nordiske naturen i en særklasse, og nettopp dette ønsker fotokonkurransen Nordic Nature Photo Contest, i regi av magasinet Natur&Foto, åløfte fram. Norsk Friluftsliv stilte med premier i kategorien «Årets Nordiske turbilde, der bilder relatert til tur og friluftsliv i Norden kjemper om de tre gjeveste plasseringene. På andreplass kom Oroslya Haarberg med bildet «Iseventyr» og nummer tre ble Wojciech Kruczynski med bildet «Jump» – se alle vinnerbildene her.

 

VinnerfotografenDyrker friluftsliv og foto i Østmarka
I år var det fotograf Henrik Strømstads bilde av skiløpere som tok førsteplassen.

-Jeg hadde Østmarka som nærmeste nabo da jeg vokste opp og siden har Østmarka vært mitt viktigste friluftsområde. Jeg bruker marka året rundt til alt fra kanopadling og fisking i til turskøyter og ski vinterstid. Overnatting under åpen himmel vinterstid er en favoritt som jeg anbefaler alle å prøve en gang. Det er en vanvittig sterk naturopplevelse å ligge på ryggen i soveposen en klar vinternatt å kikke opp på stjernene, forteller Strømstad som er bosatt i Fetsund.

 

Tar bilder – uansett vær
Strømstad forteller at han alltid har kamera med seg på tur og liker spesielt å ta turbilder som viser dimensjonene og hvor storslått og vakker naturen er.

 

-Men jeg syns også det er spennende å ta bilder i dårlig vær, når naturen viser seg fra en langt mer voldsom side. Uansett vær gir naturen meg rekreasjon og jeg kan ikke tenke meg noen bedre  måte å lade batteriene på, sier han.

 

Friluftsfotografen

Vintertåke i fjellet
Vinnerbildet er tatt i Trysilfjellet en tåkete januardag, og Strømstad mener at mange nok ville latt kamera ligge i sekken en dag som denne.

-Men tåke kan gi flotte bilder selv om sikten er begrenset. Jeg så de snødekte trærne som sto rett ved skiløypa som et flott motiv. Etter hvert som det passerte skiløpere så jeg at de ga motivet en fin dimensjon. Etter mye venting, prøving og feiling kom disse tre skiløperne med perfekt avstand og jeg følte at motivet satt, sier Strømstad. Og det var juryen helt enig i! Norsk Friluftsliv gratulerer vinneren av Årets Nordiske Turbilde. Flere av Henriks Strømstads bilder kan sees på www.conlight.no

 

 

Vinnerbildet Årets turbilde NNPC 2015

 

Med dette bildet «Skiløpere i tåke» sikret Henrik Strømstad seg førsteplassen i NNPC kategori Årets Nordiske Turbilde. Alle foto: Henrik Strømstad.

 

 

Nordens største naturfotokonkurranse
Det er magasinet Natur&Foto som hvert år inviterer til Nordic Nature Photo Contest (NNPC).. Flotte premier, heder, ære og berømmelse venter vinnerne. Natur&Foto ble startet med en visjon om å fremme nordisk naturfoto og det gode naturbildet.

 

I tillegg til Årets nordiske turbilde, kan du kan delta i følgende kategorier:

·       Årets nordiske fuglebilde

·       Årets nordiske pattedyrbilde

·       Årets nordiske landskapsbilde

·       Årets nordiske nærbilde

·       Årets nordiske turbilde

·       Årets nordiske kreative bilde

·       Truet natur

·       Fotoreisen

·       Årets nordiske naturfotograf

·       Årets unge nordiske naturfotograf.

 

Les mer om fotokonkurransen NNPC her

Del denne artikkelen