Vil få flere seniorer med ut

Publisert – Sist oppdatert 13.05.2020
Tekst: Wanda Nordstrøm

Friluftsliv er en god kilde til aktivitet, gjennom hele livet. Det er budskapet i den nye brosjyren fra Norsk Friluftsliv, som vil inspirere flere seniorer til å komme seg ut på tur.

Foto: Eivind Haugstad Kleiven/DNT

– Vi ønsker å inspirere flere til opplevelsesglede ute i naturen og nærmiljøet. Ved å være aktiv ute kan man få en bedre hverdag og flere år med god livskvalitet, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Heimdal forteller at selv om mange eldre er flinke til å gå på tur, så er det fortsatt flere som i større grad kan benytte seg av friluftslivet for å bedre egen helse og trivsel.

– Det er en sammensatt gruppe. Noen har kanskje vært aktive gjennom hele livet, men må nå venne seg til at de ikke kan fyke opp på fjelltopper lenger. For andre er det først nå de har tid og mulighet til å drive med friluftsliv, og da kan det være fint med inspirasjon for å komme i gang.

 

Samarbeid med Helsedirektoratet

Brosjyren har blitt til i samarbeid med Helsedirektoratet, og legger vekt på lavterskel-aktivitet og friluftsliv i nærmiljøet. Den inneholder alt fra tips til hvordan kommer deg over dørstokken, til informasjon om aktivitetstilbud for seniorer og helsegevinster ved friluftsliv.

– Vi er veldig glade for at Helsedirektoratet har tatt iniativ til dette, og tror det er klokt å rette flere aktivitetstiltak mot denne gruppen, sier Heimdal, som håper så mange som mulig vil ta i bruk materiellet.

Les mer: Se mer av prosjektet på friluftslivforseniorer.no

 

Nyttig for helsepersonell

Han tror brosjyren også vil kunne være et nyttig verktøy for helsepersonell og tilretteleggere.

– Vi vet at informasjon gitt av personer fra helsevesenet har godt gjennomslag, og tror derfor brosjyren kan være nyttig på helsestasjoner, legekontorer og frisklivssentraler, i tillegg vil den selvsagt også være svært relevant for våre medlemsorganisasjoner og andre som jobber med å få folk ut i aktivitet.

Bokmål

Trykk her for å lese og laste ned en digital versjon av brosjyren.

Trykk her for å laste ned en utskriftvennlig versjon av brosjyren.

Nynorsk

Trykk her for å lese og laste ned en digital versjon av brosjyren (nynorsk).

Trykk her for å laste ned en utskriftsvennlig versjon av brosjyren (nynorsk).

 

Del denne artikkelen