brattfriluftsliv
brattfriluftsliv

Videregående-elever får fordype seg i bratt friluftsliv

Publisert – Sist oppdatert 11.02.2020

Fra høsten 2020 blir det studiespesialisering i bratt friluftsliv i Rauma. – Det er gode nyheter for friluftslivet, mener Norsk Friluftsliv.

Regjeringen har gitt grønt signal og midler til oppstart av studiespesialisering i bratt friluftsliv ved Rauma videregående skole i Møre og Romsdal høsten 2020.

Tolv elever vil få muligheten til å fordype seg i klatring og ski, mens de får studiekompetanse. Det er åpent for elever fra hele landet å søke seg til studiespesialiseringen.

Fokus på sikkerhet og risikovurdering

Norsk Friluftsliv mener fordypningen i bratt friluftsliv er positive nyheter for friluftslivet. At linja skal ha fokus på sikkerhet, er alfa og omega mener fellesorganisasjonen for 17 friluftslivsorganisasjoner.

– Dette betyr at det i fremtiden vil utdannes elever fra videregående som har kunnskap og kompetanse på sikkerhet og ferdsel i mer krevende terreng. Klatring og toppturer på ski er aktiviteter som får stadig flere deltakere, der sikker ferdsel og risikovurdering må ha et stort fokus, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Regjeringen svært fornøyd

Marianne Synnes Emblevåg (H) forteller at regjeringen er svært fornøyde med å ha fått på plass opprettelsen av studiespesialiseringen i Rauma.

– Vi er mange som har jobbet for at denne landslinjen skulle bli en realitet, og er svært fornøyde med å kunne bidra til opprettelse av dette utdanningstilbudet. Dette blir et unikt tilbud til ungdom fra hele landet, som gjør at de kan drive med det de liker aller best av friluftsaktiviteter og samtidig oppnå studiekompetanse, slik at de kan studere videre etter fullført videregående om de ønsker det, sier Synnes Emblevåg.

Del denne artikkelen