Vi har kåret sommerens fineste turbilder

Publisert
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Linn Karlsen

I sommer har vi feiret allemannsretten med en stor fotokonkurranse med bilder fra norsk natur. Se hvilke som nådde helt til topps!

Tusenvis delte sine fineste turbilder fra sommeren med emneknaggen #minutesommer, i fotokonkurransen som gikk fra 4. juli til 1. august 2022.

– Vi er imponert over alle de flotte bidragene som ble delt i løpet av konkurranseperioden. Det har slett ikke vært noen enkel oppgave for juryen å kåre de beste aller kandidatene, med et så høyt nivå, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Pernille Balslev.

Under ser du bildene som stakk av med seieren, og dermed vinner flotte premier fra Fjällraven.

1.plass: Linn Karlsen / @fritid_i_friluft på Instagram

– Dette bildet ble tatt i en hjemmesnekret robåt på Bergsjøen i Halden, i forbindelse med en jentetur til Tretopphytter på grensen. Vi var ute på tokt etter bever, forteller Karlsen.

Juryen var ikke i tvil om at dette var årets vinnerbilde.

– Et fengslende, stemningsfullt bilde, som inviterer oss med ut på et eventyr vi ikke kan si nei til! Motivet med venninnene i robåten skilte seg også ut blant de andre turbildene vi fikk inn, og viser friluftsliv på vannet på sitt beste.

 

2.plass: Oda Ramsdal / @odaramsdal på Instagram

Bildet som stakk av med andreplassen er et tur-øyeblikk som viser at godt selskap er mye viktigere enn fint vær for å trives på tur.

– Kjæresten min, Marcus, og jeg var på telttur sammen med hunden vår Kora. Vi hadde flere dager med regn, og denne dagen her var intet unntak. Mellom regnbygene fisket vi og plukket bær til råflott middagsmat, hvor vi tobeinte fråtset i kokt fisk med smør og masse bær, mens Kora fikk seg et par fiskehoder. Da regndråpene tok en pause utover kvelden satt Marcus seg utenfor teltet og Kora fant veien opp i fanget hans. Begge rimelig fornøyde med tilværelsen, skriver fotografen Oda Ramsdal.

– Dette nydelige og godt komponerte portrettet av to gode turvenner traff oss umiddelbart. Bildet får også godt fram den roen mange av oss søker når vi er ute i naturen, mener juryen.

 

3.plass: Marthe Thorbjørnsen / @marthetho_ på Instagram

– Vi hadde egentlig planer om å rekke solnedgangen, men Senja byr på så mye fin natur at turen tok litt lengre tid enn antatt . Så da ble det soloppgang i stedet. Det var siste turen vi gikk på Senja og også eneste dagen med full sol – og det midt på natten, forteller fotograf Marthe Thorbjørnsen.

– Soloppgang i vakre nordnorske omgivelser blir selvsagt aldri feil. Den rødkledde jenta er også litt «in action», noe som gjør at fotografen unngår den oppstilte følelsen man av og til kan få på slike utsiktsbilder, sier juryen.

 

Ekstrapremie: Silje Nårstad / @siljenaarstad på Instagram

– Bildet ble tatt da vi var på sommerens første telttur, og egentlig Ylva (4 år) sin første skikkelige telttur i fjellet. Både Ylva og Yukon (leonberger på 1 år) elsker å være ute, og synes at telttur er veldig stas! Bildet er tatt på Raphamn ved Rondane nasjonalpark, og fanger et øyeblikk som viser to gode venner på tur, sier Nårstad.

Bildet sjarmerte konkurransejuryen, som skriver:

– Et skikkelig koselig bilde, som viser ekte vennskap og formidler naturens stillhet og ro. Rett og slett vakkert!

 

Esktrapremie: Martine Engen / @martineengen på Instagram

Ingenting er bedre for både to- og firbeinte enn å slappe av etter en lang dag med vandring på Hardangervidda. Da var det bare å nyte velfortjent snacks og kortspill i fantastisk natur resten av kvelden, skriver fotografen.

– Bildet oser lang vei av ekte og ufiltrert turkos! Her vil vi også være, skriver juryen om bildet, som stikker av med en liten ekstrapremie.

 

Ekstrapremie: Rita Arhaug / @rarhaug på Instagram

Bildet er tatt i Sunnmørsalpane med tindane i Molladalen i bakgrunnen, forteller fotografen.

– Herlig norsk fjellsommer! Bilder som dette minner oss på hvor vakkert landet vårt er, skriver juryen om bildet, som er det siste som stikker av med en ekstrapremie i konkurransen.

Del denne artikkelen