teltjakten 2019
teltjakten 2019

Varmer opp til VM med Teltjakten fra nord til sør

Publisert – Sist oppdatert 09.06.2020

I sommer kan du bli med på Norges mest spennende skattejakt, når Norsk Friluftsliv og Norsk Orientering inviterer til Teltjakten på ti steder fra nord til sør.

Under Teltjakten blir ti telt fra Fjällräven satt opp på ti hemmelige steder over hele Norge. Alle som finner teltene er med i trekningen om å vinne dem.

I år har jakten fått en ny vri: For å varme opp til VM i orientering 12. – 17. august, har vi fått med oss Norsk Orientering på laget. I deres regi blir det Teltjakten-arrangementer på ti utvalgte steder fra nord til sør gjennom våren og sommeren.

Følg med på Norsk Friluftsliv og Norsk Orientering i sosiale medier, for å se om det dukker opp arrangementer der du bor! Du finner også en oversikt her.

I orienteringens ånd

Fagkonsulent i Norsk Orientering, Lone Brochmann, er stolt av å kunne avsløre at de vil stå bak årets teltjakt. Hun mener Teltjakten er et arrangement i orienteringens ånd.

–  I orientering jakter man på poster, mens i Teltjakten leter man etter telt, men konseptet er jo det samme, sier hun.

Orientering er spesielt aktuelt i år, da det blir VM her i Norge i august. – Vi ønsker å vise at orientering er for alle, og inviterer til en skikkelig skattejakt opp mot VM!

Fagkonsulent Lone Brochmann

INVITERER TIL TELTJAKT: Fagkonsulent i Norsk Orientering, Lone Brochmann. Foto: Norsk Orientering

Skal være for alle

Mens Teltjakten tidligere har vært arrangert på ti hemmelige steder på siste søndag i Friluftslivets uke, vil jakten i år spres utover sommermånedene.

Som en oppvarming til VM i orientering vil det dukke opp ti Facebook-arrangementer på ti steder spredt rundt i landet i sommer. Vi kan allerede avsløre at siste arrangement blir under selve VM i Østfold 17.august.

Nytt av året er også at det vil bli avslørt på forhånd i hvilket område teltet skal være.

–  I år vil det dukke opp et eget Facebook-arrangement for hvert av områdene hvor det blir teltjakt. Men for å få vite akkurat hvor teltene blir satt opp, må man følge med på hint som vil postes i arrangementet for sitt område.

Som tidligere, er alle velkomne til å delta.

–  Teltjakten er absolutt ikke bare de som har erfaring med orientering. Vi legger også til rette for at alle skal kunne være med, uansett om man er liten eller stor, ruller eller går, sier Brochmann.

Telt fra Fjallraven

FLOTTE PREMIER: I sommer vil ti heldige vinnere stikker av med et flott telt fra Fjällräven. Foto: Fjällräven

Gjør turen mer spennende

Jakten i år kombineres med turorientering. Brochmann kan fortelle at turorientering er et lavterskel mosjonstilbud, som hele 70 000 nordmenn benytter seg av årlig.

Hun håper årets Teltjakt kan bidra til at enda flere får øynene opp for aktiviteten, som tilbys av over 200 klubber over hele landet.

–  Orientering passer for alle som er glad i å være ute i naturen og oppleve nye steder. Det er spesielt en veldig fin måte å oppleve mer av områdene i nærheten av der man bor. Det gjør turen mye mer spennende enn å gå, jogge eller sykle til samme sted hver gang.

Les mer: Teltjakten – skattejakt over hele landet

 

Del denne artikkelen