Ekspedisjon elvekant

Hva er det som gir oss fiskelykke, fuglekvitter, insektsurr, duft av fuktig bark og skjerm fra bråk? Hva er det som filtrerer bort forurensning og sørger for at elvekanten ikke raser sammen når elva flommer? Jo, det er beltet av viltvoksende planter langs elvekanten.

Beltet av trær, busker, blomster og andre planter som vokser vilt langs elver, bekker og vann, blir kalt kantvegetasjon. Kantvegetasjonen er viktig for planter, dyr og sopp i og langs elva. Den filtrerer forurensning, den sørger for at elvebredden ikke raser ut når elva flommer og den gir oss et rikere friluftsliv.

Oppdag elvekanten!

denne siden kan du lære mer om den fantastiske kantvegetasjonen.

Se vår inspirasjonsfilm om elvekanten!

Organisasjonene Norsk Friluftsliv, NaturvernforbundetDen Norske TuristforeningNorges Jeger- og FiskerforbundWWF Verdens naturfond og Sabima står bak materiellet du finner her. Bli med på Ekspedisjon Elvekant!

Læring i elvekanten

Elvekanten byr på uendelige læremuligheter. Bekker og elvekanter er perfekte mål for ekspedisjoner, utforsking og læring for alle aldre.

Vi ønsker å gjøre det enkelt for dere som vil bruke elvekanten i undervisningen, og har samlet tips, informasjon og lenker til konkrete undervisningsopplegg for dere.

Les mer om læring og undervisning i elvekanten.

Her kan du laste ned materiale fra kampanjen «Ekspedisjon elvekant»:

Tegneserie om kantvegetasjon
Plakaten  «Ekspedisjon elvekant»
Plakaten «Laksen elsker elva»