Vant friluftslivets ildsjelpris 2016

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Norsk Friluftsliv gratulerer Ann Marit R. Vikan, klubbrådgiver i Grimstadhøgda 4H i Møre og Romsdal, som vinner av Friluftslivets Ildsjelpris 2016! Bak den voksende interessen for friluftsliv i Norge står en lang rekke ildsjeler.  – Norge er i stor grad bygget på frivillighet og dugnad, og slik er det også i friluftslivet. Vi som liker… Read more »

Norsk Friluftsliv gratulerer Ann Marit R. Vikan, klubbrådgiver i Grimstadhøgda 4H i Møre og Romsdal, som vinner av Friluftslivets Ildsjelpris 2016!

Bak den voksende interessen for friluftsliv i Norge står en lang rekke ildsjeler. 
– Norge er i stor grad bygget på frivillighet og dugnad, og slik er det også i friluftslivet. Vi som liker å dra tur i skogen, på fjellet eller ved sjøen kan takke alle de frivillige entusiastene for all den tid og krefter de bruker på å få enda flere til å kose seg på tur i Norge, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Det er fjerde gang prisen deles ut til en person som bruker tid på å tilrettelegge for at andre skal få oppleve mer friluftsliv. Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) overrakte prisen til en rørt Ann Marit R. Vikan på vegne av juryen.

– Vi har valgt en person som er selve bildet på anerkjennelsen av hele 4H-bevegelsen. På Tingvoll har de laget en helt spesiell naturmøteplass med mange aktiviteter for barn og unge, sa Bøhler under overrekkelsen.

4H berømmer innsatsen
– 4H Norge gratulerer så mye med prisoverrekkelsen! Vi kjenner godt til den fantastiske jobben Ann Marit Vikan gjør. Hun har vært aktiv i 4H og Grimstadhøgda 4H i mange år. Hun har et sterkt engasjement, og en sterk evne og vilje til å få gjennomført ulike prosjekter og aktiviteter. 4H Norge er avhengige av slike ildsjeler, og takker for hennes mangeårige innsats for barn og unge i 4H, sier en stolt og glad generalsekretær Sølvi Egner-Kaupang.

Overrasket vinner
– Jeg var så sikker på at jeg ikke vant, at jeg ikke engang var nervøs. Dette var kjempestort, uttalte Ann Marit R. Vikan til lokalavisa Aura Avis. Hun poengterte at dette ikke er en pris hun skal ha æren for alene, det er flere ildsjeler i Grimstadhøgda 4H.

Premien skal brukes lokalt
Premien er på kr 50.000 og skal brukes til lokale friluftslivformål. Grimstadhøgda 4H har bygd opp et friluftsområde på Årsund i Tingvoll i Møre og Romsdal, med blant annet gamme, grillhytte, snekkerbod og naust. Ann Marit kan love at pengene skal gå til noe som varer, som alle brukerne av området får nyte godt av. I felleskap skal nå Grimstadhøgda 4H finne ut av hvordan de skal bruke de vel fortjente midlene.

Norsk Friluftsliv er en paraplyorganisasjon for 16 norske friluftslivsorganisasjoner. Prisen er opprettet for å gi heder, ære og oppmerksomhet til de som bruker av sin egen tid for å legge til rette for andre. Det er Norsk Friluftsliv og festivalen Friluftsliv for alle som står bak utdelingen av prisen. www.friluftslivforalle.no

Les mer om ildsjelprisen og de to andre kandidatene

Les mer om den glade vinneren på nrk.no

Foto: NRK/Jorun Vang

Del denne artikkelen