brosjyre
brosjyre

Ut på tur – en liten innføring i turkulturen i Norge

Publisert – Sist oppdatert 04.11.2020

Hvordan forklarer man hva turkultur i Norge er? Det forsøker den nye brosjyren «Ut på tur – en liten innføring i turkulturen i Norge» å gi et svar på.

Brosjyren er ment som et lite informasjonshefte for de som ikke er så kjent med konseptet tur i Norge.

Den forklarer også enkelt hva allemannsretten er, hvilke friluftsorganisasjoner som tilbyr ulike aktiviteter – og ikke minst hvor man kan finne mer informasjon hvis man er interessert. 

– Denne brosjyren har vært et savn, sier prosjektleder i Norsk Friluftsliv, Tonje Refseth, som håper brosjyren kan bidra til at flere kommer seg ut på tur, enten med, eller uten hjelp av Norsk Friluftsliv sine 16 medlemsorganisasjoner.

På norsk og engelsk
Refseth jobber med inkludering i Norsk Friluftsliv, og har mang en gang savnet et lite informasjonshefte med kortfattet og lettfattelig informasjon til å dele ut.

– Ikke bare forklarer den hvorfor vi i Norge er så glade i å gå på blant annet søndagsturer, men også hvilken helseeffekt det faktisk har, forteller Refseth.

I tillegg til brosjyren, som kommer på både norsk og engelsk, er det også laget en plakat med hvordan man kler seg etter de ulike årstidene.

DNT Oslo

– Gjør det enklere
– Den var kjempefin, utbryter Kaweh Kolle Almassy i DNT Oslo og Omegn idet han får se den nye plakaten med hvordan man burde kle seg.

Almassy mener «Ut på tur»-brosjyren vil gjøre inkluderingsarbeidet enklere. 

– Absolutt. Det gjør det veldig mye enklere å få ut informasjon om et helt konsept. Når jeg er i møter med flerkulturelle og andre grupper som ikke er så godt representert i friluftslivet, så er denne fin å ha med seg, sier Almassy.

– Jeg tror det er behov for en lettfattelig brosjyre som sier noe om turkulturen i Norge, sier Kristin Mcbeath i Røde Kors Norge.

 

Brosjyren kan du laste ned her: NORSKENGELSK

Plakaten finner du HER

Ønsker du å få tilsendt brosjyrer og/eller plakat, ta kontakt med Tonje Refseth: tonje@norskfriluftsliv.no

Les mer om flerkulturelt friluftsliv i Norsk Friluftsliv her:Flerkulturelt friluftsliv

Inkluderingsbrosjyre

Del denne artikkelen