«Tursøstre» vinnere av Friluftslivsprisen 2017

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Søstrene Stine og Hege Schultz Heireng får prisen for å inspirere til hverdagseventyr i eget nærmiljø, og for sin jobb for lavterskel-friluftsliv. Søstrene Hege og Stine Schultz Heireng har inspirert mange til å oppdage hvilke friluftslivsmuligheter som finnes bak deres eget hus. De har også bevist at man kan ha store opplevelser i naturen, uten… Read more »

Søstrene Stine og Hege Schultz Heireng får prisen for å inspirere til hverdagseventyr i eget nærmiljø, og for sin jobb for lavterskel-friluftsliv.

Søstrene Hege og Stine Schultz Heireng har inspirert mange til å oppdage hvilke friluftslivsmuligheter som finnes bak deres eget hus. De har også bevist at man kan ha store opplevelser i naturen, uten å måtte dra langt, planlegge lenge, eller ha mye og nytt utstyr.  

Den norske Friluftslivsprisen eies og deles ut av Norsk Friluftsliv og friluftslivsfestivalen «Friluftsliv for alle».

– «Tursøstre» motiverer oss alle til å finne store naturopplevelser der vi bor – og å oppleve hverdagseventyr i den nære marka, skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen har særlig latt seg imponere av at søstrene i 2016 gjennomførte et prosjekt kalt «52 turer på 52 uker», der de dro på turer både i nærmarka og i villmarka mens var i full jobb. «Tursøstre» deler øyeblikk fra sine nærturer gjennom sin blogg og sosiale medier, og er opptatt av å formidle at friluftsliv passer for alle, uavhengig av alder, økonomi eller tidligere erfaring.

– Det er en stor ære å bli tildelt Friluftslivsprisen. Dette er en prestisjetung pris, noe også jurysammensetningen viser, og en anerkjennelse av arbeidet vårt innen norsk friluftsliv. Vårt mål har hele tiden vært å inspirere folk til å bli glad i naturen, og til å ta vare på naturen. Det er fantastisk å få slike tilbakemeldinger. Denne prisen bærer vi stolt med oss i tursekken fremover, sier Stine og Hege Schultz Heireng.

Juryen for Friluftslivsprisen 2017 har bestått av Dag Kaas (leder), fylkesmann Lars Sponheim, avd.dir. i Miljødirektoratet, Berit Lein, stortingsrepresentantene Knut Aril Hareide og Jan Bøhler, programskaper i NRK Trond Berg, samt Morten Dåsnes (representerer Helsedirektoratet) og Kjell Haugen (representerer Friluftsliv for alle).

Last ned pressebilder – alle foto: Johnny Vaet Nordskog / Norsk Friluftsliv
Stine og Hege Schultz Heireng
Stine og Hege Schultz Heireng
Stine og Hege Schultz Heireng

Del denne artikkelen