Rydding av sti
Rydding av sti

Ta en tur med mening!

Publisert – Sist oppdatert 12.02.2020

I Friluftslivets uke utfordrer vi deg til å gjøre det lille ekstra neste gang du er på tur: Ta med en pose og fyll den med avfallet du finner på veien!

Under Friluftslivets uke hver høst inviteres hele Norge til å bli med ut i naturen. I den forbindelse utfordrer vi deg til å gjøre det lille ekstra neste gang du er på tur: Ta med en pose og fyll den med avfallet du finner på veien!

Vi har tidligere skrevet om det å ferdes sporløst når man er i naturen. Det handler for eksempel om å ikke gjøre unødvendig skade på trær, vise hensyn til dyre- og fugleliv, og ikke minst å ta med seg hjem igjen alt man har hatt med seg ut på tur. Men det er enda mer man kan gjøre for å ta vare på naturen og nærmiljøet sitt. For eksempel kan man plukke med seg søppel man kommer over i naturen.

En felles innsats

I følge en Ipsos-undersøkelse fra tidligere i år går sju av ti av oss på tur hver uke. Tenk så mye søppel vi kan få ryddet hvis hver av oss neste gang tar med oss en pose og fyller den med det vi kommer over.

Kanskje har du irritert deg over søppel langs en sti i nærområdet, eller bor i nærheten av en strand eller et vann hvor folk er dårlige til å rydde etter seg? Da kan dette være fin anledning til å gjøre en liten innsats for nærmiljøet, og din egen trivsel.

Tar du utfordringen?

Ta gjerne bilder på DIN tur med mening, og del dem på Instagram under #norskfriluftsliv, så kanskje vi deler bildet ditt på siden vår!

Vil du vite mer om hvordan du kan bidra til å fjerne avfall i ditt nærområde? På Hold Norge Rents nettsider kan du lese mer om forsøpling og hvordan du kan bidra, blant annet med å arrangere din egen ryddeaksjon.

rydding på blåbærtur

GODE VANER: Lær barna om viktigheten av å rydde opp etter seg, ved å la dem være med på en tur med mening. Foto: Johnny Vaet Nordskog

Del denne artikkelen