allemannsretten
allemannsretten

Ta sommerens fineste bilde – vinn Primus!

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Skal du ut på tur eller ut i naturen i sommer? Del ditt fineste bilde som viser allemannsretten i bruk, og vinn fete premier fra Fjällräven. 

Forsidebilde: Fjorårsvinneren av fotokonkurransen – Lisbeth Bringebøen

NB! Denne konkurransen er nå avsluttet.

Som en hyllest til allemannsretten, ønsker vi å se hvordan du bruker, og tar vare på, allemannsretten i praksis. Derfor vil vi dele ut en Primus Omnifuel II (verdi: 3099,-) til den som tar det fineste bildet, og deler det på Facebook eller Instagram med emneknaggen #allemannsretten i sommer.

Konkurransen går fra 4. juli til 12. august 2019. Vinneren vil kontaktes kort tid etter, og annonseres i våre sosiale medier. Andre- og tredjeplassen i konkurransen vil også få fine premier fra Fjällräven!

Her kan du se de premierte bildene fra i fjor!

Men hva er egentlig allemannsretten – og hva gir den oss lov til?

Allemannsretten gir oss fantastiske muligheter til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Og dette har vi full rett til, så lenge vi tar hensyn til grunneier, hverandre, planter og dyr. Her finner du en oversikt over hva har lov til og ikke når du er på tur.

Vilkår og betingelser for konkurransen:

Norsk Friluftsliv ble stiftet i 1989 og er paraplyorganisasjonen  for 17 store friluftslivsorganisasjoner. Ved å delta i konkurransen, aksepterer man vilkårene. Arrangøren kan avslå deltakelse fra deltakere som ikke oppfyller vilkårene.

Bidrag som skal være med i konkurransen må inkludere følgende: Man må bruke emneknaggen #allemannsretten. Husk at profilen din på Instagram og Facebook må være offentlig/åpen for at bildet ditt skal være synlig. Vinnerne kåres basert på kriteriet «allemannsretten» og etter skjønn. Vinnerne kåres av en jury bestående av representanter fra Norsk Friluftsliv.

Bildene må være tatt i konkurranseperioden 4. juli – 12. august 2019, og publisert innen utgangen av mandag 12. august. Vinnerne offentliggjøres på Facebook og Instagram kort tid etter.

Arrangør av konkurransen er Norsk Friluftsliv. Norsk Friluftslivs formål er å fremme det tradisjonelle, naturvennlige friluftslivet og allemannsretten (retten til fri ferdsel i norsk natur). Norsk Friluftsliv står fritt til å velge bort bilder som virker støtende, eller som ikke bygger opp under Norsk Friluftslivs formål.

Samtykke til publisering av vinnere og bilder
Alle bilder som er delt i sosiale medier og merket med #allemannsretten kan bli delt videre på www.norskfriluftsliv.no, Facebook- og Instagramside i forbindelse med #allemannsretten. Ved deltagelse i konkurransen samtykker deltageren til at innsendte bidrag kan offentliggjøres på www.norskfriluftsliv.no i saker som omhandler allemannsretten. Fotograf vil bli kreditert med navn/brukernavn. NB. Norsk Friluftsliv vil ikke dele bildene i sine kanaler uten å ha avklart dette med fotograf på forhånd.

Deltager må ha rettigheter til bildet som lastes opp og må ha tatt det selv. Fotograf må også ha tillatelse til å publisere bildet fra personer som er avbildet på bildene. Norsk Friluftsliv vil bruke de beste bildene i arbeidet med å markedsføre allemannsretten og Norsk Friluftsliv. Vinnerne blir kontaktet.

ALLEMANNSRETTEN: Ta sommerens fineste allemannsretten-bilde og vinn en Primus! Foto: Frida Eikås Hagen

 

Del denne artikkelen