– Ta lønsjen ute på Verdens gapahukdag

Publisert – Sist oppdatert 09.06.2020

Onsdag 27. september er det Verdens gapahukdag. Det gir den perfekte unnskyldningen til å ta med seg kollegaer, klassekamerater eller familien ut for å nyte matpakka i lønsjen – eller lage middagen ute.

Verdens gapahukdag gir en super anledning til å spise matpakka eller middagen ute ved den lokale gapahuken.

Onsdag 27. september er det Verdens gapahukdag. Det gir den perfekte unnskyldningen til å ta med seg kollegaer, klassekamerater eller familien ut for å nyte matpakka i lønsjen – eller lage middagen ute.

Det finnes mange gapahuker rundt om i Norge, som er satt opp og laget i regi av lokale ildsjeler, på dugnad eller av kommuner. For mange er gapahuken selve symbolet på nærfriluftslivet, og er satt opp på naturlige samlingssteder.

– All mat smaker bedre ute i naturen. Så hvorfor ikke bli med og feire Verdens gapahukdag med å spise matpakka ute ved den lokale gapahuken? Det er garantert langt koseligere enn inne i kantina, på pauserommet, klasserommet eller foran PC-en, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Norsk Friluftsliv oppfordrer spesielt barnehager og skoler til å benytte Verdens gapahukdag som en anledning til å ta med barna og elevene ut.

Den lokale gapahuken fungerer som et fint turmål for veldig mange, og for barn kan en tur til gapahuken, med påfølgende niste-spising, være en liten mikroekspedisjon.

Verdens gapahukdag startet opp som et initiativ fra Nesset kommune under Friluftslivets år i 2015, for å sette fokus på friluftslivet nært der folk bor. Det er også ment som en feiring av den fine møteplassen den enkle trekonstruksjonen kan være. En gapahuk har som regel tre vegger og et tak, og har ofte en tilrettelagt bålplass i nærheten.

Fikk du lyst til å lage god mat ute? På Turmat.no finner du masse inspirasjon og mange oppskrifter på spennende mat som kan lages på blant annet bål.

SMAKER BEDRE: Det å spise nistepakka eller middagen ute, gjør ofte at maten smaker bedre. Foto: Synne Kvam

Del denne artikkelen