Sykkelpris til Aftenposten

Publisert

Syklistenes Landsforbund belønnet Aftenpostens «Sykkelpatruljen» med Sykkelprisen for 2014. Norsk Friluftsliv gratulerer!   Prisen ble overrakt til kulturredaktør Sarah Sørheim under Den nasjonale sykkelkonferansen i Oslo, og prisutdeler var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Setter sykkel på dagsorden – Aftenposten i mange år holdt et våkent øye med sykkelforholdene i Oslo, vårhovedstad. Avisen har dokumentert både positive… Read more »

Syklistenes Landsforbund belønnet Aftenpostens «Sykkelpatruljen» med Sykkelprisen for 2014. Norsk Friluftsliv gratulerer!

 

Prisen ble overrakt til kulturredaktør Sarah Sørheim under Den nasjonale sykkelkonferansen i Oslo, og prisutdeler var samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Setter sykkel på dagsorden

– Aftenposten i mange år holdt et våkent øye med sykkelforholdene i Oslo, vår
hovedstad. Avisen har dokumentert både positive og negative sider ved forholdene byens syklister opplever, og har på denne måten bidratt til å sette sykling på dagsorden. Særlig fokus har det vært den siste tiden, gjennom nysatsingen «Sykkelpatruljen», sa prisutdeler samferdelsminster Ketil Solvik-Olsen.

– Sykkelprisen er en pris som honorer godt arbeid for sykkel. Vi trenger mange og ulike
En viktig forutsetning for at det skal være attraktivt å velge sykkelen for daglige reiser, er at forholdene er lagt til rette for det.

Glade prisvinnere
– Dette er stas. Vi er veldig glade, I mediebransjen deler vi som regel ut priser til oss selv. Den er fra leserne og brukerne våre. Og det går på et felt som er viktig for oss. Hjertet vårt banker for Oslo, sa kulturredaktør i Aftenposten Sarah Sørheim. Hun understreket at en hver god storby er også en god by for syklister og at sykkel er miljøvennlig og smart.
– Vi skal fortsette med kampanjejournalistikk for sykkel, lovet Sarah Sørheim i Aftenposten.

 

Viktig for å få flere til å sykle
– Vi i Norsk Friluftsliv gratulerer Aftenposten med Sykkelprisen 2014. Vi er glade for at media bidrar til å løfte fram syklingen i Norge. Skal vi få flere til å sykle, må vi formidle både mulighetene og forbedringsområdene, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Del denne artikkelen