Ulf Silvander
Ulf Silvander

Svenskene satser mer på friluftsliv

Publisert – Sist oppdatert 19.11.2015

Sveriges regjering gir budsjettløft til friluftslivet: Den svenske regjeringen har i dag «lekket» at de i budsjettet som legges frem 21. sept. vil foreslå å øke støtten til Svenskt friluftsliv med 20 mill til 48 mill årlig. De svenske frivillige organisasjonene varsler nå en forsterket satsing på tiltak for barn, ungdom, integrering og mangfold. –… Read more »

Sveriges regjering gir budsjettløft til friluftslivet: Den svenske regjeringen har i dag «lekket» at de i budsjettet som legges frem 21. sept. vil foreslå å øke støtten til Svenskt friluftsliv med 20 mill til 48 mill årlig. De svenske frivillige organisasjonene varsler nå en forsterket satsing på tiltak for barn, ungdom, integrering og mangfold.

– Det er svært gledelig at budsjettøkningen endelig blir noe av. Det innebærer at regjeringen nå forstår hvilke positive effekter og bidrag friluftslivet leverer til samfunnet, ikke minst når det gjelder forbedret folkehelse og øket miljøbevissthet blant barn, ungdommer og voksne. Men også de bidrag som friluftslivsbevegelsen gir til demokratisk utdanning, integrering og arbeidstiltak ligger nok også til grunn for regjeringens beslutning, sier generalsekretær Ulf Silvander i Svenskt Friluftsliv.

Norsk Friluftsliv gratulerer svenskene med forslaget. Dette kan også bidra til at det nordiske samarbeidet om friluftsliv også styrkes. I Norge legges budsjettet frem den 7. oktober. Vi krysser fingrene for at suksessen «Friluftslivets år» blir videreført med tilsvarende midler i 2016 og 2017, sier Lasse Heimdal.

Pressemelding fra Svenskt Friluftsliv: http://svensktfriluftsliv.se/nyheter/pressmeddelande-regeringen-foreslar-kraftig-hojning-av-anslaget-till-friluftslivet/

 

Del denne artikkelen