Støtter krav til bedre svømmeopplæring

Publisert

Stortingspolitiker Line Henriette H Hjemdal (KrF) har sammen med FRIFO besøkt DNT ungs sommerleir på Håøya, og satt ferdsel på og ved sjøen på dagsordenen.   – Bading og ferdsel langs sjøen er en av de viktigste friluftslivsaktivitetene i Norge, og viktig for helsa. Det er imidlertid skremmende at så mange barn ikke kan svømme…. Read more »

Stortingspolitiker Line Henriette H Hjemdal (KrF) har sammen med FRIFO besøkt DNT ungs sommerleir på Håøya, og satt ferdsel på og ved sjøen på dagsordenen.

 

– Bading og ferdsel langs sjøen er en av de viktigste friluftslivsaktivitetene i Norge, og viktig for helsa. Det er imidlertid skremmende at så mange barn ikke kan svømme. Mange liv kunne vært spart gjennom bedre opplæring i svømming og bruk av redningsvest. FRIFO støtter derfor kravet om at grunnskoleelever skal tilbys svømmeopplæring inntil de faktisk er i stand til å svømme, sier generalsekretær Lasse Heimdal.

 

Tall fra Gjensidigestiftelsen viser at halvparten av dagens tiåringer ikke er i stand til å svømme. Statistikk fra Norsk Folkehjelp viser også at 973 mennesker druknet i perioden 2002-2011. Pr 1.august i år viser statistikken en nedgang i drukningsulykker fra 45 til 33, sammenliknet med samme periode i fjor.

 

En nedgang i år skyldes antatt dårlig vær og få større ulykker. Men vi kan ikke basere oss på at dette vil være trenden i årene som kommer. En grunnleggende opplæring i svømmeferdigheter og ferdsel i båt og langs kysten er viktig for både helse og trivsel. Tar man rette forholdsregler og bruker redningsvest er det både trygt og sunt å ferdes på og ved sjøen.

 

FRIFO støtter derfor KrF s krav om å innføre nasjonale prøver i svømming, og tilby svømmeopplæring til barna faktisk kan svømme. Det er viktig at både skole, familie og frivillige organisasjoner samarbeider for å øke tryggheten og skape mer friluftsglede, blant annet ved å styrke ferdigheter i svømming, padling og roing.

Del denne artikkelen