Statsministeren åpnet Friluftslivets uke

Publisert – Sist oppdatert 14.09.2022
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Pernille Balslev

Statsminister Jonas Gahr Støre lovet å legge til rette for friluftsliv og naturopplevelser da han var til stede på Friluftslivets dag i Oslo.

Gressletta på Sognsvann myldret av mennesker som trosset gråværet på søndag formiddag. Klatring, padling, spikking, sommerski og grilling av pinnebrød på bål var bare noe av det store og små kunne være med på når til sammen 23 frivillige organisasjoner bød opp til friluftsfest.

Med på feiringen var også statsminister Jonas Gahr Støre. Fra scenen nede ved vannet sto han for den offisielle åpningen av dagen og hele Friluftslivets uke 2022.

– Friluftslivets dag er kjempeviktig, for det er en markering av noe som ikke egentlig er bare en dag eller en uke, men hele året. Friluftsliv er den mest tilgjengelige måten vi har til å ta vare på helsa vår, sa Støre til NRK Dagsrevyen, som var til stede på arrangementet.

Alle aktivitetene og turene i Friluftslivets uke finner du i aktivitetskalenderen for uka.

Støre benyttet også anledningen til å love å stille opp politisk for å få flere med ut i naturen.

– Som statsminister så er det veldig viktig å si ifra om at vi vil legge til rette for friluftsliv. Det er bra for helsen, det er bra for miljøet og vi kommer tett på naturen. Det har så mange gode sider, sa han.

FRISTET MED SKOGENS SMAKER: På standen til Norges Sopp- og Nyttevekstforbund kunne de besøkende smake på sopp tilberedt på forskjellige vis. Foto: Pernille Balslev

Friluftsfesten fortsatte

Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, var strålende fornøyd med åpningen av uka.

– Vi sier at dette er friluftslivets festuke. Det vi er mest opptatt av er nettopp å vise frem hele bredden av friluftslivet. Mange i Norge er glade i friluftsliv, men driver kanskje med en aktivitet eller to. Denne uken kan man prøve ut en rekke andre aktiviteter, og det håper vi gir mersmak, sier hun.

Friluftslivets uke varte fra 3. til 11. september, og til sammen kunne man delta på over 1300 turer, aktivitetene og arrangementer over hele landet gjennom uka.

Norsk Friluftsliv takker alle lag og foreninger, kommuner, frivilligsentraler og alle andre som bidro til en vellykket festuke. Vi håper å se deg i Friluftslivets uke 2023!

PÅ VANNET: Statsministeren fikk seg også en rotur på Sognsvann i en flott båt lånt av Forbundet Kysten. Foto: Pernille Balslev

Del denne artikkelen