Statkraft stanser vindkraftsatsing

Publisert – Sist oppdatert 12.05.2020

Statkraft stanser vindkraftsatsing i Norden. – Det vil gi færre naturkonflikter fremover, og er godt nytt for alle som er opptatt av natur og friluftsliv, mener Norsk Friluftsliv.

Gode nyheter for friluftslivet: Statkraft informerte i dag på en pressekonferanse at de planlagte Fosen- og Snillfjordprosjektene for vindkraft i Midt-Norge til 11 milliarder ikke blir noe av, og at Statkraft ikke ønsker å satse på vindkraft i Norden nå. På tross av myndighetenes nye avskrivningsregler, mener de at det ikke mulig å tjene penger på vindkraft.

– Dette er godt nytt for alle som er opptatt av natur og friluftsliv, sier Norsk Friluftslivs generalsekretær Lasse Heimdal. Vindkraftutbygging fører til betydelige inngrep i naturen, og har derfor forårsaket store naturkonflikter rundt mange planlagte vindkraftprosjekter. Ja – vi trenger mer fornybar energi. Men vi håper nå det blir større fokus på bedre utnyttelse av allerede utbygde fornybare energikilder, og ikke minst på energieffektivisering i samfunnet. Den mest miljøvennlige strømmen er den som aldri blir brukt, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

– Vi ser samtidig også med en viss bekymring på presset på Norges gjenværende frie fosser og elver. Det er ikke mange igjen, men utbyggere ønsker å tjene mest mulig penger. Naturen er vårt «grønne gull» og har over tid en større betydning for oss enn kortsiktige utbygginger.

Staffan Sandberg, koordinator for Forum for natur og friluftsliv i Trøndelag, sier også at stans i Fosen- og Snillfjordprosjektene vil redusere lokale konflikter vesentlig.

Del denne artikkelen