Søk tilskudd til #nattinaturen

Publisert – Sist oppdatert 24.08.2021
Foto: Gard Eirik Arneberg

I anledning Friluftslivets uke 2021 utlyser Norsk Friluftsliv midler for å stimulere til åpne fellesarrangement i forbindelse med #nattinaturen.

Friluftslivets uke er en landsdekkende årlig feiring av friluftslivet, og det er Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner som står bak uka. I 2019 ble det avholdt over 1400 arrangementer, turer og kurs under Friluftslivets uke over hele landet.

Uka åpner med #nattintauren lørdag 4. september, hvor opp mot 100 000 sov ute denne kvelden i 2020. Alle er invitert til å være med på å sove ute under den samme himmelen, men siden terskelen for å sove ute er høy for mange, er det et ønske og et mål om å ha flere tilrettelagte og åpne fellesarrangementer rundt om i Norge.

Derfor kan nå lokale lag og foreninger som hører til Norsk Friluftslivs 18 medlemsorganisasjoner søke om et tilskudd på 5000 kroner, som skal gå til å dekke kostander for å avholde et fellesarrangement under #nattinaturen lørdag 4. september. Det er totalt avsatt kr 100.000 til dette.

Dette kan være en fin anledning til å skape noe hyggelig i lokalmiljøet, men også en anledning til å få vist frem ditt lokallag og aktivitetene dere representerer til nye potensielle medlemmer.

Hva med å ha campen i nærheten av et fint turområde i nærmiljøet, ved den lokale fotballbanen eller ved et kulturminne? Mulighetene er mange! Det oppfordres til å samarbeide med andre lokale lag og foreninger om gjennomføringen, og informere lokale medier om at arrangementet skal finne sted.

Arrangementet må være åpent og gratis for alle, og skal registreres i aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke – slik at det blir lett å finne for alle. Registreringen og kalenderen finner du på fuke.no.

Søknadsfrist er søndag 22. august. Vi godkjenner søknader fortløpende, og det er førstemann-til-mølla-prinsippet som vil gjelde.

Dette må den kortfattede søknaden inneholde:
– Informasjon om arrangør
– Stedet hvor fellesarrangementet skal avholdes
– Informasjon som trengs for utbetaling: Organisasjonsnavn, organisasjonsnummer, adresse, kontonummer og kontaktperson med telefonnummer.

Søknaden sendes til: peter@norskfriluftsliv.no.

Del denne artikkelen