Slik feirer friluftsorganisasjonene Frivillighetens år

Publisert – Sist oppdatert 28.01.2022

En rekke friluftslivsaktiviteter og foreninger markeres med sin egen dag gjennom hele 2022.

VÅR Skogdag søndag 20. mars: Skogselskapet markerer skogen med en egen dag søndag 20.mars. Det blir arrangementer og aktiviteter rettet mot allmennheten og barnefamilier rundt om i landet.

Speiderens dag 23. april: KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund går sammen om å markere Speiderens dag, på selveste St. Georgsdagen 23. april. Sammen inviterer de til speideraktivitet og moro over hele landet, og planlegger å være godt synlige i lokalsamfunnene denne dagen.

Under åpen himmel med 4H 7. mai: 4H markerer VÅR DAG med å invitere både medlemmer og andre til å bli med og overnatte under åpen himmel. Målet er å vise fram formålet og aktivitetane deres gjennom ulike arrangementer over hele landet.

Førstehjelpsdagen 8. mai: 8. mai er den internasjonale Røde Kors-dagen. I Norge markeres dagen over hele landet med at frivillige er ute lokalt og bidrar til økt kunnskap om førstehjelp. Hvis flere vet hva de skal gjøre når de havner i en akutt situasjon, jo flere liv kan reddes.

Verdens Orienteringsdag 11. mai: Norges orienteringsforbund markerer VÅR DAG ved at klubber i hele landet inviterer barn og unge med på inspirerende aktiviteter med kart og kompass. Det er morsomt og nyttig å lære seg å finne fram i både kjent og ukjent terreng.

Vår DNT-dag søndag 22. mai: Dette er dagen Den Norske Turistforening (DNT) vil feire sine frivillige over hele landet! De oppfordrer alle til å bli med å feire dugnadsinnsatsen, lære mer om hvordan det er å være frivillig, og se hvilken innsats som legges ned i de ulike foreningene for at flere skal komme seg ut på tur.

Den store sykkeldagen 4. juni: Syklistenes Landsforening står bak dagen. Sykling gir gevinster for miljø, folkehelse, mobilitet og på Den Store Sykkeldagen skal vi spre sykkelglede og-kunnskap, gjennom mange ulike sykkelaktiviteter og -opplevelser for store og små.

Kystens dag 11. juni: Forbundet KYSTEN markerer Kystens dag over hele landet 11. juni. Denne dagen vil de stå for arrangementer der de viser fram båter og anlegg, og inviterer til morsomme aktiviteter knyttet til kystkultur. De vil også vise fram den brede aktiviteten som foregår i kystlagene, som kan dreie seg om alt fra mekking, roing, seiling og restaurering til utadrettet virksomhet, matlaging – og mye mer.

Sportsfiskekampen 25. juni: Norges Jeger- og Fiskerforbund sine foreninger arrangerer lokale fiskekonkurranser i ferskvann over hele landet. Alle arrangører kan delta i en nasjonal konkurranse i regi av NJFF. Konkurransen foregår i en app som gjør det lett å registrere deltagelse. Konkurransereglene har lav terskel for deltagelse.

Soppens dag 4. september: Soppens dag arrangeres hvert år i hele Norden første søndag i september. Norges sopp‐ og nyttevekstforbund markerer dagen i samarbeid med sine 38 medlemsforeninger med stands, turer, sopputstillinger og ulike aktiviteter.

Listen oppdateres fortløpende.

EGEN DAG: Speiderne i Norge feirer seg selv denne våren, og markerer Speiderens dag 23. april. Foto: Lars Røraas/ KFUK-KFUM Speiderne

Del denne artikkelen