Torhild Melheim Strand
Torhild Melheim Strand

Slik ble natten for politikerne

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Rundt 1250 politikere fra alle landet fylker ble med da vi oppfordret hele Norge til å sove ute 5. september i 2015. Her er noen av kommentarene vi har fått fra politikerne som var med på #nattinaturen:   «Har aldri diskutert og laget grunnlag for politisk arbeid så nært og realistisk som i disse omgivelsene. Begrepet… Read more »

Rundt 1250 politikere fra alle landet fylker ble med da vi oppfordret hele Norge til å sove ute 5. september i 2015. Her er noen av kommentarene vi har fått fra politikerne som var med på #nattinaturen:

 

«Har aldri diskutert og laget grunnlag for politisk arbeid så nært og realistisk som i disse omgivelsene. Begrepet å kjenne det på kroppen har fått ei ny mening. På en god måte.»

Hilde Holand, Orførerkandidat, Vestvågøy KrF

 

«Bare å få en slik soloppgang i naturen, er i seg selv en inspirasjon til å ta naturen mer i bruk».

Helge Thorheim, Stortingsrepresentant Rogaland FrP

 

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Helge Thorheim

Helge Thorheim (Frp) fikk en minnerik opplevelse sammen med sine to barnebarn og sin eldste datter da de tilbrakte #nattinaturen ved Mjåvatn på Karmøy i Rogaland.

 «Netter i naturen er de beste nettene. Jo mindre natur desto tristere netter. Så husk, friluftselskere, at å bevare natur er friluftslivets aller viktigste oppgave og forutsetning!»

Rasmus Hansson, Stortingsrepresentant MGD

 

«Takk til alle de frivillige organisasjonene som deltok. Fantastisk stemning, også blant uenige politikere. Friluftsliv gjør noe godt med oss alle..»  

Anni Skogman Varaordfører Frp, Tromsø kommune.

 

 

«Maur i soveposen var en stor nedtur. Alt annet var en opptur. Utrolig deilig å sovne og våkne opp under dårlig himmel. Dette kommer jeg til å gjøre ingen!»

 Truls Wickholm, Stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

 

 

«Fant en fin teltplass ved vannet. La meg tidlig. Det eneste jeg hørte var en svak bris i trærne og duskregn på teltduken. Jeg vil som politiker jobbe for at også framtidas generasjoner  skal kunne nyte denne stillheten i uberørt natur.»

Anne Mari Lund, MDG Melhus

 

 

»Min #nattinaturen var helt fantastisk. Stjernene funklet, bålet spraket, og jeg ble enda mer overbevist om at vi må bevare jorden for generasjoner som kommer etter oss.»

Knut Ivar Hestås, 1. kandidat Miljøpartiet De Grønne Lillehammer

 

«En fantastisk natt ved Store Stokkavatn. Overnattet i friluft i ordets beste betydning.  Et tretelt, kun myggnetting. Vakkert å våkne til å se den blå himmelen så vidt over de høyreiste trekronene.  Et flott felleskap rundt leirbålet om natten. Fint å se speiderne fra Kampen KFUM/K utfolde seg med flaggmarkering, sang og fine tanker og holdninger om speiderlivet. Stort å være med på.  Takk for at jeg fikk være med.»

Per A. Thorbjørnsen, Venstre, Kommunalråd, Stavanger kommune

 

«Jeg overnattet sammen med speiderne på Stallerud i Ski. Det var en fin opplevelse og frister til gjentakelse».

Ola Øygard, Leder Ski PP.

 

«Jeg hadde en fin #nattinaturen med ei god venninne, noen politiker-kolleger og en fin gjeng med speidere, som laget vafler på bålet til alle sammen. Men det er sørgelig å tenke på at gapahuken vi overnattet i og ved, etter planen skal ødelegges av Vegvesenets anleggsmaskiner om få år. Planene om ny ringvei rundt Kristiansand truer turområder både i Vågsbygdskauen, på Kjerrane og ved Rossevannet. Byfolk trenger turområder, og verdien av friluftsliv blir undervurdert av de store partiene som prioriterer det å kunne kjøre i 110 kilometer i timen fra Varoddbroa til Søgne…»

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, 1. kandidat for MDG i Kristiansand

 

«Tusen takk for et godt initiativ til nattinaturen! Uterommet er den beste terapi for psyken. Uterommet har ingen trange rom, men gir andre perspektiv. Vi trenger gode turområder, gode fritidsområder som kan brukes av hele befolkningen og som er av ulik vanskelighetsgrad. Å klare seg ute er for mange en krevende mestringsoppgave, og som man vokser mye på om man klarer. Det gir glede og livslyst.»

Ragnhild Aashaug, Ordfører for SP, Tolga kommune

«Ei politikardame frå vest
tenkte livet i telt var ein fest
Konklusjonen er klar
Mitt eintydige svar
Er at senga mi heime er best!

Men gøy var det!!»

«Som politikar er eg opptatt av folkehelse og naturopplevelsar for alle, og vil særleg legge vekt på auka tilgjengelighet for menneske med nedsett funksjonsevne.»

Beate Husa, 1. Kandidat, Sund KrF

 

«Våknet til en fantastisk soloppgang i Fyllinga i den vakre Horten skogen. Tenkte umiddelbart at det ikke bare er riktig, men enormt viktig å sloss for å bevare allemannsretten, opprettholde en streng hevdelse av markagrenser og ikke forhandle 100 meter regelen.»

Terje Randem, Rødt Horten

 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Torhild Melheim Strand

Toril Melheim Strand, Ordførarkandidat for Nesset Arbeiderparti og folkehelsekoordinatoren i kommunen, Mari Husan på #nattinaturen på Prestneset i Nesset kommune.

«Eg hadde ei fin #nattinaturen-oppleving i lag med ca. tjue andre på Prestneset i Bjørnstjerne Bjørnson sitt rike i Nesset. Det er ei av mange perler i vår kommune. Prestneset er nær sentrum, lett tilgjengeleg og bør sikrast for allmenheita. Allemannsretten står sterkt i Norge og den vil eg kjempe for også i framtida. Likeeins er eg imot å selje ut/privatisert store fjelleigendommar som Statskog forvaltar».

Toril Melheim Strand, Ordførarkandidat for Nesset Arbeiderparti

 

 «Deltok på et supert opplegg som Hamar Naturskole og Vang Jeger og fiske arrangerte for barnefamilier og politikere ved Nybusjøen. En fin lørdagskveld rundt bålet med gode samtaler er det jeg vil huske best!»

Grete Solli, Varaordførerkandidat Hamar Arbeiderparti

 

«Barnas Turlag i Bærum arrangerte Natt i naturen ved Burudvann. Frp og MDG stilte ikke, så jeg fikk kvelden for meg selv med representantene Signe, Erlend og Martin og barna deres. De ivrer for bedre opplysningsskilt for barn og tilretteleging for turer for barn i skjærgården vår. Ny miljøvennlig E18, kystsoneplan, turveier langs vann, friluftsliv og miljøvern ble det også tid til å diskutere. Hurra for frivilligheten, Bærum Turlag og Barnas Turlag!»

Kjell Maartmann-Moe, Ordførerkandidat Bærum Arbeiderparti

 

 «Vi hadde lyst å la våre to smågutter på 2 og 4 år bli med. For å gjøre terskelen lav satte vi opp telt i hagen. Vi tente bål og grillet skinke og brie til kvelds-snack og gutta lå lenge våkne, spente og oppspilte og kravlet rundt i teltet før de sovnet.  Vi i miljøpartiet de grønne er opptatt av å ta vare på naturen og ikke tillate bygging av veier og industri i etablerte turområder. Her i Vennesla vil vi utbedre sykkelveger og turstier, sørge for belysning i ofte brukte løyper og gjøre marka enda mer tilgjengelig for småbarnsfamilier og eldre. Vi er i mot motorisert ferdsel i utmark og ønsker en gjennomgang for å se om det er områder i vår natur som bør vernes for framtida.»

Stina Therese Lorås Hessaa, 1.kandidat MDG Vennesla

 

«Det var ei våt natt i Moldemarka, men som endte med måneskinn før sola sto opp sammen med meg. Friluftsliv, helse, forebygging, bruke kroppen, ta vare på mangfoldet i naturen, legge til rette for flest mulig – jeg er overbevist om at alt dette er viktig for alle. Og for å få det enda mer inn i folkesjela er det ungene vi må «bearbeide» fra de er små. I dag, hvor omtrent alle barn går i barnehage og skole, burde dette være et enda mer vektlagt tema i årssyklusen og program for begge. Da vil vi gi de ungene, som ikke har foreldre/foresatte som ser viktigheta/gleden ved uteliv, en fair sjanse til å oppleve det som en del av hverdagen og livet. Takk for initiativet! Jeg har overnattet to ganger ute i år, en i januar, organisert for ordførere og i Molde også for varaordfører, og nå, og har hatt glede av begge.»

 Frøydis Austigard, Venstre, Varaordfører Molde

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen