Skogen er barnas naturlige lekeplass

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En norsk studie fra 2000 indikerer at skogen er en naturlig lekeplass for barn. En barnehage i Telemark deltok i studiet, der skogen ble brukt som et supplement til den tradisjonelle lekeplassen. Studiet la til grunn at skogen har kvaliteter som møter barnas behov for stimulerende og variert lekemiljø. Skogen forbedrer motorikken gjennom allsidig lek… Read more »

En norsk studie fra 2000 indikerer at skogen er en naturlig lekeplass for barn. En barnehage i Telemark deltok i studiet, der skogen ble brukt som et supplement til den tradisjonelle lekeplassen. Studiet la til grunn at skogen har kvaliteter som møter barnas behov for stimulerende og variert lekemiljø. Skogen forbedrer motorikken gjennom allsidig lek og utforsking. Ulike landskapselementer gir ulike muligheter for lek. Spredte busker gir muligheter for å bygge hi, trær gir muligheter for å klatre. Bratte bakker fungerer som sklier, og klipper byr på utfordrende klatring. Andre deler av skogen kan brukes til løpeaktiviteter, rollespill og leker. Konklusjonen fra studiet er at naturlige omgivelser, som skogen, burde tas med i betraktningene når man planlegger utendørs arealer for barn.

Les artikkelen her: The natural environment as a playground for children – Landscape description and analyses of a natural playscape

Del denne artikkelen