foto tonje hagberg
foto tonje hagberg

Se vinnerbildene med #allemannsretten!

Publisert – Sist oppdatert 22.01.2020

Nå har vi kåret tre vinnere i fotokonkurransen vår, som på hver sin måte formidler noen av de fantastiske mulighetene allemannsretten gir oss.

I sommer har Norsk Friluftsliv hatt en fotokonkurranse med allemannsretten som tema. Nå har vi kåret tre vinnere, som på hver sin måte formidler noen av de fantastiske mulighetene allemannsretten gir oss.

Foto over: Tonje Hagberg

I konkurransen, som gikk fra 3. juli til 1. august 2017, ba vi dere vise oss hvordan dere bruker og tar vare på allemannsretten i praksis. Det ble delt veldig mange flotte bilder i sosiale medier, så det var ikke enkelt å velge kun en vinner. Vi har derfor bestemt oss for å premiere tre bilder, hvorav ett stikker av med førstepremien – en Primus Omnifuel II, og de to andre deler andreplassen – og vinner hver sin termos fra Primus.

Her er vinnerbildene:

Vinner av førstepremien: Guro Asdøl Midtmageli (@guroo)

guro midtmageli

I dagens samfunn er stillhet i ferd med å bli en mangelvare. Naturen og friluftslivet har dermed en stadig viktigere rolle som et sted å søke ro og stillhet. På dette stemningsfulle bildet fra Visdalen i Jotunheimen mener vi at Guro virkelig har klart å fange den magiske roen man kan finne i norsk natur.

Vinner av en termos fra Primus: Tonje Hagberg (@tonjehagberg)

allemannsretten blåbær

Allemannsretten gir oss rett til å høste av naturen, og gjør at vi har lov til å plukke ville bær og sopp. Tonje har laget denne fine hyllesten til høstingsretten sammen med sønnen sin Jonathan (6).

Vinner av en termos fra Primus: Richard Rolandsen Løkhaug (@rekarten)

allemannsretten første fjelltur

Du tenker kanskje ikke på fjellturen din med familien som en lovfestet rettighet. Men det er faktisk akkurat det den er. Retten både store og små har til å vandre i naturen er en viktig del av allemannsretten, som gir oss muligheten til å ha gode øyeblikk som det Richard har fanget her. Bildet er fra sønnens første fjelltur.

Hva er allemannsretten?

Allemannsretten sier at alle har lov til å ferdes i utmarka i Norge, uavhengig av hvem som eier grunnen. Den gir oss også rett til å oppholde oss og overnatte i naturen, og å høste av den.

Lurer du på hva du har lov til å gjøre i naturen? Her kan du lese mer om hva allemannsretten gir deg lov til.

Del denne artikkelen