nattinaturen 2019
nattinaturen 2019

Se de beste bildene fra #nattinaturen

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Tannpuss i tussmørket, dansende nordlys og en magisk utsikt fra teltet nådde helt til topps i fotokonkurransen.

Bilde over: Silje Ryvold/ @femtitonetter

#nattinaturen er en landsdekkende sove-ute-aksjon, som har blitt arrangert hvert år siden Friluftslivets år i 2015. Den finner alltid sted første helg i september.

Lørdag 31. august i år pakket tusenvis av mennesker over hele landet soveposen og overnattet ute. Alle som delte bilder fra natta med #nattinaturen var med i trekningen av flotte premier fra Fjällräven og Primus.

Nå er endelig vinnerbildene kåret. Her ser du de syv bildene og historiene bak.

nattinaturen 2019

Foto: Silje Ryvold/ @femtitonetter

Silje Ryvold, tannpuss på Store Blåmann på Kvaløya utenfor Tromsø

«Bildet er tatt på teltplassen på vei opp på Store Blåmann på Kvaløya utenfor Tromsø. Veien opp til teltplassen var strabasiøs nok, og i tillegg til alt teltutstyr hadde vi også båret med oss mengder av vann, siden vi ikke trodde det ville være vann der oppe. Men et lite vann var det faktisk der, nærmest på størrelse med en dam, og jeg satte opp teltet rett ved siden av. Litt utpå kvelden løyet vinden og da jeg var ute for å pusse tenner la jeg merke til at det var et veldig fint motiv med det gule teltet som speilet seg i vannet, nesten som en måne. Resultatet ble dette bildet, der jeg dypper tannbørsten i “vasken” på “badet”. En liten fun-fact er også at teltet egentlig er blått, men at lykta inni skinner slik at det av en eller annen grunn er fargen på det gule innerteltet som blir dominerende.»

Vi gratulerer Silje som vinner av hovedpremien – et Abisko Lite 2 telt fra Fjällräven!

 

Tytlandsvik Reinebringen

Foto: Therese Tytlandsvik

Therese Tytlandsvik, utsikt fra Reinebringen i Lofoten

«Sov på toppen av Reinebringen sammen med typen min. Nydelig å overnatte her med den utsikten. Fantastisk topp, med utsikt som hentet ut fra et postkort. Bildet ble tatt da vi nettopp hadde slått opp teltet.»

Therese stikker av med en Move With Bag-sovepose fra Fjällräven!

 

hengekoyekos

Foto: Yvonne Michalsen

Yvonne Michalsen, hengekøyejenter i Slettedalen i Sauda

«Jeg hadde med meg datteren min Rikke og venninnen Miriam (11) på tur. Bildet er tatt da jentene hadde fått opp hengekøyene sine og tok en test på om det gikk an å ligge over hverandre. Det gikk veldig fint, så derfor fikk jeg disse fine smilene med på bildet. Det var første gangen til Miriam i hengekøye!»

Yvonne vinner en Primus Omnifuel!

 

ostmarka

Foto: Lars Lindland/ @oslomarkalove

Lars Lindland, natt ved Nøklevann i Oslo

«Etter å ha sjekket nordlysvarselet, yr og andre verktøy så det ut til at #nattinaturen var natten som kunne by på sesongens første nordlys, og jeg bestemte meg for å tilbringe natten ute. Det ble ikke allverdens aktivitet, men et grønt fint slør i nordhorisonten blandet seg fint med den klare blå nattehimmelen som endelig er tilbake etter mange og lange sommernetter.»

Lars sitt bilde premieres med en Fjällräven Greenland Top-sekk!

 

jarfjordfjellet

Foto: Aina Kristoffersen

Aina Kristoffersen, stemning på Jarfjordfjellet i Sør-Varanger

«Det har vært en kald og regnfull sommer i Sør-Varanger, og det har ikke fristet særlig å sove ute. Så kom høsten, og denne helgen var det varmt og fint, selv om natten! Da passet det fint med en #nattinaturen sammen med gode venner på Jarfjordfjellet. Å sitte rundt bålet, mens nordlyset viste seg frem, det var magisk. Ikke minst var det etterhvert godt å legge seg til å sove i hengekøya, mens nordlyset fortsatte å vise seg frem over himmelen. Sånne opplevelser gir minner, som vil varme meg gjennom en lang mørketid og vinter, som jeg vet er like om hjørnet her hvor jeg bor.»

Vi gratulerer Aina, som vinner en mattermos fra Primus!

byfjellene

Foto: Eli Anne Støfring

Eli Anne Støfring, kveldsmat på Fløyen i Bergen

«Når ein bur i Bergen lærer ein seg raskt å utnytte dagane det ikkje regnar maksimalt. Utover formiddagen begynte konsentrasjonen på lesesalen å svikte, så vi bestemte oss for å gå heim og pakke sekken. Utstyrt med hengekøyer, primus og pannekakerøre tok vi både kveldsmaten og frukosten i byfjella.»

Eli Anne stikker av med en Primus Trailbreak mattermos!

 

hengekoyekos

Foto: Emma Green

Emma Green, hengekøyekos på Romerike

«Vi var med på #nattinaturen for fjerde året på rad. I år teltet vi ved Gjermenningen på Romeriksåsen sammen med en annen familie fra barnehagen vår. Fire barn fra fem måneder til fire år koste seg med bål, pølser og lommelykter. Regnet kom om natten, så vi hadde en helt topp tur, både barn og vokse. På bildet ser du Karin på to år som låner storebror Bjørn sin hengekøye. Bjørn, som er fire år, har spart penger hele livet sitt for å kunne kjøpe en hengekøye.»

Emma vinner en termos fra Primus!

Del denne artikkelen