Sammenheng mellom bruk, aktivitet og karakteristikker av det ytre miljøet på arbeidsplassen

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En dansk studie fra 2012 har sett på betydningen av det ytre miljøet på arbeidsplassen. Studiet legger vekt på bruk av utendørsarealer, utendørs aktiviteter, oppmuntringer og hindringer for å gå utendørs, karakteristikker av det ytre miljøet, og betydningen av utendørsmiljøet for arbeidstakernes helse, tilfredshet med jobben og yteevne. Resultatene fra studiet er innhentet fra internettbaserte… Read more »

En dansk studie fra 2012 har sett på betydningen av det ytre miljøet på arbeidsplassen. Studiet legger vekt på bruk av utendørsarealer, utendørs aktiviteter, oppmuntringer og hindringer for å gå utendørs, karakteristikker av det ytre miljøet, og betydningen av utendørsmiljøet for arbeidstakernes helse, tilfredshet med jobben og yteevne.

Resultatene fra studiet er innhentet fra internettbaserte spørreskjemaer, fullført av 402 kontorarbeidere fra seks danske selskaper. Resultatene viser at 37, 8% av respondentene tilbringer tid utendørs i løpet av arbeidsdagen, og at andelen av menn er høyere enn andel av kvinner. 8 utendørsaktiviteter ble identifisert, og dimensjonen av ro viser seg å øke sjansen for at arbeidstakerne går utendørs i løpet av arbeidsdagen.

Les artikkelen her: Associations between use, activities and characteristics of the outdoor environment at workplaces

Del denne artikkelen