Røde Kors fikk Hedersprisen

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

 – Det er mange som får oppleve gleden i friluftsliv gjennom denne organisasjonen. De jobber bredt for å gi både aktivitetstilbud og trygghet i friluftsliv til befolkningen. Jeg vil også særlig trekke frem de flotte tilbudene Norges Røde Kors har for integrering av innvandrere i vårt samfunn. Organisasjonen bruker friluftsliv aktivt i dette viktige arbeidet, sa statsministeren. Her er… Read more »

 – Det er mange som får oppleve gleden i friluftsliv gjennom denne organisasjonen. De jobber bredt for å gi både aktivitetstilbud og trygghet i friluftsliv til befolkningen. Jeg vil også særlig trekke frem de flotte tilbudene Norges Røde Kors har for integrering av innvandrere i vårt samfunn. Organisasjonen bruker friluftsliv aktivt i dette viktige arbeidet, sa statsministeren.

Her er Ernas tale ved overrekkelsen av Friluftslivets Hederspris, som i år gikk til Norges Røde Kors – prisen ble tatt i mot av Sven Mollekleiv, president i Norges Røde Kors.

«Den viktigste prisen innenfor friluftsliv i Norge er Friluftslivets hederspris! Og jeg har gleden av å offentliggjøre hvem som skal få prisen i 2016 her i dag.

Prisen har vært delt ut årlig siden 1995, og prisen tildeles kun til personer og organisasjoner som over tid har gjort en ekstraordinær innsats for friluftslivet.

I år er det en organisasjon som får prisen. Det er en organisasjon som jobber bredt for å gi både aktivitetstilbud og trygghet i friluftsliv til befolkningen. Dette er en organisasjonen har alle hørt om, og som mange forbinder med skog, fjell og friluftsliv. Der er de synlige, og gir oss trygghet for at vi blir tatt vare på om uhellet skulle være ute. Denne beredskapen, som i hovedsak er frivillig, er en viktig premiss for det friluftslivet vi har i Norge i dag.

I tillegg driver denne organisasjonen en rekke aktivitetstilbud for barn og unge innenfor friluftsliv. Friluftsliv brukes også aktivt i organisasjonens arbeid med sosial inkludering og overfor personer med særlige behov. Det er mange som får oppleve gleden i friluftsliv gjennom denne organisasjonen. Jeg vil også særlig trekke frem de flotte tilbudene organisasjonen har for integrering av innvandrere i vårt samfunn. Organisasjonen bruker friluftsliv aktivt i dette viktige arbeidet.

Jeg vil benytte anledningen til å takke organisasjonen for den innsatsen den gjør for å fremme friluftsliv i Norge!

Jeg tror ikke det er noen som er uenig i at denne organisasjonen er en verdig vinner av Friluftslivets Hederspris.

Og med disse ord vil jeg overrekke Friluftslivets hederspris 2016 til Norges Røde Kors!»

Les Statsministeren åpnet Friluftslivets uke på Sognsvann

Takket de frivillige
President i Røde Kors, Sven Mollekleiv tok i mot og takket for prisen. – Dette inspirerer oss til å gjøre enda mer ute, sier Sven Mollekleiv.

Han understreket at denne prisen går til alle de frivillige i Norge – til sammen 42 000 frivillige som er tilstede i nær alle landets kommuner.

– Det er de frivillige som fremmer norsk friluftsliv og gir gode naturopplevelser for mange tusen mennesker hvert år – alt fra turgåere, mosjonister og ekstremsportutøvere – til barn, ungdom eldre, fengselsfugler, rusmisbrukere, ensomme, asylsøkere og flyktninger, understreket Mollekleiv. Vi arrangerer sosiale møteplasser og fellesaktiviteter. Og i mange av disse aktivitetene har vi naturen som arena. Vi har turgrupper, trimgrupper, seilturer, klatregrupper, ferieleirer for å nevne noe. 

Ta ansvar – lær førstehjelp
-De fleste er kjent med hjelpekorpsene våre. De har mer enn 1000 oppdrag i året. Ved å drive søk og redning til sjøs og til fjells – året rundt – bidrar de til å gi trygghet og gode opplevelser for dem som ferdes i naturen. Folk vet at Røde Kors stiller opp, når ulykken er ute eller noen har gått seg bort, sa Mollekleiv – og kom samtidig med en viktig oppfordring til oss alle:

– Mange vet også at Røde Kors driver med førstehjelpsopplæring, for å ruste folk til selv å kunne bidra – om de kommer først til en ulykke langt inn i skogen eller dypt inn i fjellheimen. Og her må vi alle bli bedre. En ny undersøkelse viser at nær 6 av 10 har utdaterte førstehjelpskunnskaper. Tenk litt på dette – med økt førstehjelpskunnskap kan hver enkelt av dere redde liv, minnet Mollekleiv om.

Den norske Friluftslivsprisen deles ut årlig, i form av «Hedersprisen» og «Ildsjelprisen». Norsk Friluftsliv og Festivalen Friluftsliv for alle som står bak prisen. Juryen består av Dag Kaas (leder), fylkesmann Lars Sponheim, avd.dir. i Miljødirektoratet, Berit Lein, stortingsrepresentantene Knut Aril Hareide og Jan Bøhler, programskaper i NRK/TV Trond Berg, samt Morten Dåsnes (representerer Friluftsrådenes Landsforbund) og Kjell Haugen (representerer Friluftsliv for alle).

Les mer om Friluftslivets Hederspris her 

Norges Røde Kors har vært medlem i Norsk Friluftsliv i en årrekke gjennom Røde Kors Hjelpekorps, og fikk i 2016 utvidet sitt medlemskap til å gjelde hele organisasjonen.

Les mer om Røde Kors og friluftsliv

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Røde Kors fikk Friluftslivets Hederspris for 2016

Statsminister Erna Solberg overrakte Friluftslivets Hederspris for 2016 til Norges Røde Kors, på åpningsdagen for Friluftslivets uke søndag 4. september. Presidenten i Røde Kors, Sven Mollekleiv, tok imot og takket for prisen.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen