teltkos
teltkos

Rekordmange interesserer seg for friluftsliv

Publisert – Sist oppdatert 09.11.2020
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Wanda Nordstrøm

I en ny undersøkelse oppgir flere nordmenn enn tidligere at de er svært interessert i friluftsliv. 5. – 13. september feires Friluftslivets uke med nær 800 turer og aktiviteter.

Friluftslivstradisjonen har en helt spesiell plass i norsk kultur, og interessen er økende.

I det siste Natur- og miljøbarometeret fra Kantar TNS oppgir ni av ti nordmenn at de er interessert i friluftsliv.

Hele 48 prosent oppgir at de er svært interessert, noe som er en markant økning fra 2017, da kun 35 prosent svarte det samme.

Her kan du se hele undersøkelsen fra Kantar TNS.

Inviterer til feiring fra nord til sør

– Friluftslivet har en spesiell plass i nordmenns hjerter. De ferske tallene tyder på at det vil fortsette å være slik også i tiden framover, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Sammen med sine 18 medlemsorganisasjoner inviterer Norsk Friluftsliv nå hele Norge til Friluftslivets uke, som går av stabelen 5. – 13. september.

Den landsdekkende markeringen har vært en tradisjon hver høst siden 1993.

Hverdagsfriluftslivet ekstra viktig nå

Arrangør Norsk Friluftsliv tror tiltakene vi har levd med siden mars gjør at feiringen kan oppleves ekstra aktuell for mange.

– Det siste halvåret har flere av oss fått kjenne ekstra godt på kroppen hvor viktig naturen er for å fungere og ha det bra. Når alt annet var stengt, var naturen åpen. Mye tyder på at hverdagsfriluftslivet nå er viktigere enn noensinne, sier Heimdal.

Friluftslivets uke åpner med at hele Norge inviteres til å overnatte ute under #nattinaturen lørdag 5. september, hvor opp mot 100 000 deltok i 2019.

Du finner nær 800 turer og aktiviteter i den nasjonale aktivitetskalenderen på friluftslivetsuke.no.

 

Fakta om Friluftslivets uke 2020:

  • Arrangeres landet over 5. – 13. september
  • Uka åpner med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 5. september
  • Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger står bak feiringen
  • På friluftslivetsuke.nofinner man nær 800 arrangementer for store og små, fordelt på fylker og datoer. De fleste er gratis

Del denne artikkelen