Regjeringa setter av penger til Frivillighetens år

Publisert – Sist oppdatert 07.10.2020
Tekst: Silje Glorvigen – Foto: Silje Glorvigen

Statsminister Erna Solberg og Kultur- og likestillingsminister Abid Raja forteller at det vil bli gitt ut ekstra midler til å planlegge Frivillighetens år i 2022.

– Regjerninga ønsker å gi 3 millioner kroner fra budsjettet til planlegging av selve markeringen i 2022, av den totale summen på 28 millioner, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Søndag 4. oktober inviterte Norsk Friluftsliv og DNT Vestfold statsminister Erna Solberg og kultur- og likestillingsminister Abid Raja til Holmestrand. Der stilte blant annet FTU (Friluftsliv Tilrettelagt for Utviklingshemmede) med sang, dans og aktiviteter.

Friluftslivet er en viktig inkluderingsarena 

– For meg som likestillingsminister, er det viktig at det offentlige tar ansvar og legger til rette for at de med funksjonsnedsettelser skal kunne bruke naturen og nærmiljøet sitt i hverdagen, sier Raja.

FRIVILLIGHETEN ER VIKTIG: Statsministeren mener det er viktig å ta vare på frivilligheten og det arbeidet som legges ned der.

Han og statsministeren understreker at målet med dette fokuset er at vi skal sørge for en mangfoldig og inkluderende frivillighet. Det finnes allerede mange gode tilbud der ute, deriblant FTU, som er et tilbud for utviklingshemmede i regi av DNT.

– Vi vet at frivilligheten og friluftslivet generelt er en viktig arena for de utviklingshemmede. Derfor er det viktig for oss å støtte de som allerede gjør en så fantastisk jobb, sier Statsminister Erna Solberg.

 

 

Del denne artikkelen