Rapport om hvordan naturen bidrar til bedre psykisk helse og velvære

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En rapport utgitt av universitet i Deakin i Australia i 2010 gir et innblikk i hvilke fordeler naturen gir for vår psykiske helse og velvære. Rapporten bygger på en litteraturstudie av australsk og internasjonal forskning. Den fokuserer spesielt på sammenhengen mellom grøntområder og mental helse (i hovedsak depresjon og angst-lidelser). Rapporten tar utgangspunkt i teorier som… Read more »

En rapport utgitt av universitet i Deakin i Australia i 2010 gir et innblikk i hvilke fordeler naturen gir for vår psykiske helse og velvære. Rapporten bygger på en litteraturstudie av australsk og internasjonal forskning. Den fokuserer spesielt på sammenhengen mellom grøntområder og mental helse (i hovedsak depresjon og angst-lidelser).

Rapporten tar utgangspunkt i teorier som kobler velvære og kontakt med naturen, helsefordeler ved kontakt med naturen, hvordan naturen kan fungere som terapi, dimensjoner av psykisk helse som påvirkes positivt av opphold i naturen, klimaforandringer og psykisk helse, samt urbane omgivelser og psykisk helse.

Les rapporten her: Beyond Blue to Green: The benefits of contact with nature for mental health and well-being

Del denne artikkelen