turbilde
turbilde

Ny rapport om danskenes friluftsliv

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

En ny undersøkelse gjennomført av friluftsrådet i Danmark gir oss helt ny viten om hvordan og hvor mye danskene bruker naturen.

En ny undersøkelse gir oss helt ny viten om hvordan og hvor mye danskene bruker naturen.

Undersøkelsen Danskernes Friluftsliv er gjennomført av Friluftsrådet i Danmark, og ble utgitt i 2017.

Tallene viser at danskene er aktive brukere av naturen. 85 prosent av befolkningen oppsøker naturen minst én gang i uka i sommerhalvåret, og av disse er over halvparten ute i naturen minst én gang om dagen. Danskene oppholder seg noe mindre i naturen om vinteren, men også på denne tiden av året oppgir 59 prosent at de er ute i naturen minst én gang ukentlig.

Turgåing og det å oppleve naturen er de foretrukne friluftsaktivitetene i Danmark. To av tre dansker oppgir å gå på tur minst én gang i uka i sommerhalvåret. 40 prosent er ute og opplever naturen én gang i uka, mens 35 prosent tar seg en sykkeltur én eller flere ganger i uka.

Undersøkelsen viser at de fleste dansker opplever at friluftsliv har en direkte effekt på livskvaliteten og helsen. Tre av fire opplever at friluftsliv gir dem økt livskvalitet. 84 prosent opplever at det har en effekt på deres psykiske velvære og humør, 80 prosent opplever at det har en positiv effekt på den fysiske formen, og 40 prosent mener også at det har en positiv effekt på det sosiale livet deres.

Vil du vite mer? Du finner hele undersøkelsen Danskernes Friluftsliv 2017 her.

Del denne artikkelen