Politikere støtter friluftslivet

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Rundt 100 av politikere som deltok på den nasjonale #nattinaturen-kampanjen 5. september  har signert på et opprop til støtte for friluftslivet i Norge. Friluftslivsorganisasjonene ønsker  å videreføre det engasjementet som «Friluftslivets år» har skapt i mange av landets kommuner. Satsingen på friluftsliv har gitt en oppblomstring av mange aktiviteter, og nytt samarbeid mellom lokale aktører som vil… Read more »

Rundt 100 av politikere som deltok på den nasjonale #nattinaturen-kampanjen 5. september  har signert på et opprop til støtte for friluftslivet i Norge.

Friluftslivsorganisasjonene ønsker  å videreføre det engasjementet som «Friluftslivets år» har skapt i mange av landets kommuner. Satsingen på friluftsliv har gitt en oppblomstring av mange aktiviteter, og nytt samarbeid mellom lokale aktører som vil fremme naturopplevelser og folkehelse.  Norsk Friluftsliv mener at dette må videreføres.

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Lasse Heimdal, Generalsekretær i Norsk Friluftsliv

Lasse Heimdal, Generalsekretær i Norsk Friluftsliv

-Staten har investert 6 kroner pr innbygger i Friluftslivets år. For å unngå nedtrapping i 2016, og for å videreføre de gode resultatene, trenger vi at Stortinget beslutter å opprettholde bevilgningene til organisasjonene i friluftslivet og til samarbeidsprosjekter på samme nivå som i år, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

-Det er ingen tvil om at videreføring av midler til friluftslivsarbeid vil gi mer aktivitet i Norge, og bedre folkehelse, mener han.

Frp var først ute
Gunnar Singsaas (Frp) fra Åfjord i Nord-Trøndelag er en av mange politikere som nå signerer på et opprop for mer midler til friluftslivet i Norge. Han var den aller første til å svare et rungende JA når oppropet om mer midler til friluftslivet ble sendt ut.

– Friluftsliv er en utrolig viktig del av den norske kulturarven og er min livsmedisin 24 timer i døgner, 7 dager i uken, 365 dager i året. Jeg er ingen ekstremutøver, men jeg setter muligheten til å bruke naturen utrolig høyt, noe jeg også er opptatt av at den oppvoksende slekt skal lære seg å ta del i, sier Gunnar Singsaas, Frp-politiker i Åfjord og Fylkestingsrepresentant Sør-Trøndelag FrP

Frisk luft og fysisk aktivitet i naturen
-Ved å styrke Friluftslivet tar en ansvar for at også de som kommer etter oss skal lære å ta del i naturmedisinen frisk luft og fysisk aktivitet er, kombinert med positive mestringsopplevelser og naturopplevelser. Friluftsliv er til sjøs og til fjords, det er til skogs og til fjells, eller bare nærturen i kulturlandskapet.

Politikeren mener at friluftsliv er for alle, enten til fots med flere mil under beina, eller strandhogg med motorbåt. – Friluftsliv er i gapahuken nær veien dit alle kan nå, og det er ved fiskevannet du enten har gått på ski eller kjørt skuter til, mener Singsaas.

-Størst for meg er jakt og fiskeopplevelser, gjerne sammen med barna, men det kan også være skituren i vårsola.

Singsaas mener alle former for friluftsliv er like viktige for den enkelte, og det vi som politikere investerer i friluftslivet får vi mangedobbelt igjen i økt trivsel og helsegevinst i en sunnere og friskere befolkning.

Oppropet ble 1. oktober sendt til 800 politikerne som deltok på den nasjonale #nattinaturen-kampanjen i september, og foreløpig har omlag 100 politikere signert:

«Opprop om videreføring av midler fra Friluftslivets år

Natt til 6. september deltok vi sammen med 50 000 andre på «nattinaturen». Mange, særlig barn og unge, overnattet ute for første gang. Arrangementet viser det store engasjementet for friluftsliv, og hvor mye friluftsliv betyr for trivsel og folkehelse. 

Vi som arbeider med lokalpolitikk ser hver dag verdien av innsatsen til frivillige. De sørger for at mange flere får tilbud som engasjerer dem, og får dem til å ta i bruk natur og friluftsliv. Dugnaden vi nå er inne i gjennom Friluftslivets år har gitt oss mange enkle, men viktige tiltak for å bedre folkehelsen i Norge – og gitt unike naturopplevelser for mange.

Det er viktig å sikre at det brede engasjementet som Friluftslivets år utløser blir tatt vare på og forsterket. Vi mener derfor at friluftslivet i Norge må sikres midler til videreføring av aktivitetene og det positive engasjementet som er bygget opp av de frivillige organisasjonene sammen med kommuner og andre aktører i løpet av Friluftslivets år 2015. Det er ingen tvil om at videreføring av midler til friluftslivsarbeid vil gi mer aktivitet i Norge, og bedre folkehelse.

Vi vil gjerne bidra til å styrke friluftslivet i Norge, og mener at midlene for å mobilisere flere til å delta må videreføres i statsbudsjettet for 2016.»

 Her er listen over de 100 politikerne som har signert oppropet

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen