Pangstart for Friluftslivets år

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

Friluftslivets år 2015 fikk en fantastisk start 13. januar – over hele landet ble dagen feiret. I Tøyenparken var det folkefest for friluftslivet, der Kronprins Haakon åpnet året til stor begeistring for 2000 glade barn og unge! Det ble tidlig klart at det var barnas dag i Tøyenparken i går, og konferansier og ambassadør for… Read more »

Friluftslivets år 2015 fikk en fantastisk start 13. januar – over hele landet ble dagen feiret. I Tøyenparken var det folkefest for friluftslivet, der Kronprins Haakon åpnet året til stor begeistring for 2000 glade barn og unge!

Det ble tidlig klart at det var barnas dag i Tøyenparken i går, og konferansier og ambassadør for Friluftslivets år 2015 Abid Raja brukte ikke lang tid på å få barna med seg.

Kronprinsen åpnet Friluftslivets år
Fra scenen henvendte Kronprins Haakon seg også direkte til de 2000 barna i Tøyenparken, og ut fra lydvolumet å dømme var barna strålende fornøyd med starten på Friluftslivets år. Kronprins Haakon er Høy beskytter for Friluftslivets år 2015, og stod for den offisielle åpningen av året.

– Jeg håper at alle vil bruke året aktivt, og så hadde det vært gøy om vi alle prøvde en ny ting som vi ikke har gjort i naturen før. I kveld skal mange overnatte utendørs for å feire åpningen, sa Kronprinsen under åpningstalen.

-Mas på foreldrene deres!
Kronprinsen avsluttet åpningstalen sin med en flott oppfordring til barna:
– Til alle dere barna: Mas på foreldrene deres om å dra på tur så ofte dere kan dette året. Dra på skitur, båttur, aketur, telttur, topptur, bærtur, langtur eller bare kom dere ut en tur. Dette kan bli til opplevelser som dere husker hele livet. Og med dette erklærer jeg Friluftslivets år 2015 for åpnet!

Startskuddet på Friluftslivets år 2015
I går hadde barna et solid utvalg aktiviteter å velge mellom i Tøyenparken, som aking, hundevognkjøring, konserter og klatretau.

Tonje Refseth, Prosjektleder for Friluftslivets år kunne ikke vært mer fornøyd med gårsdagen.- Dette er mer enn vi håpet på. Så mye begeistring! Så mange barn som for første gang har prøvd ski, så mange som har fått oppleve hundekjøring og ri på reinsdyr og lage fuglemat og prøve seg i klatretårnet. Helt fantastisk.

Informasjonsrådgiver for Friluftslivets år 2015, Karoline Elisabeth Sandborg er svært fornøyd med åpningen. – Jeg tror mange fikk erfare hvordan friluftslivet føles på kroppen i Tøyenparken. Gledeshylene kunne høres overalt, det var mange fikk kjenne på ekte friluftsglede og vi håper mange er inspirert til å oppsøke friluftslivet enda mer etter dette!

#nattinaturen over hele Norge
Og over hele landet sov folk ute i naturen. – Det er fantastisk når så mange over hele Norge blir med å markere starten på friluftslivet, blant annet med å være med på #nattinaturen. Vi er utrolig imponert over at nærmere 200 ordførere tok utfordringen om å sove ute i på åpningsdøgnet – midt i januar! Slik året har startet, er det lov å ha virkelig store forhåpninger for resten, avslutter informasjonsrådgiver for Friluftslivets år, Karoline Elisabeth Sandborg.

–Vi håper at så mange som mulig vil oppdage friluftslivet, og gleden og opplevelsene som finnes her!

Foto: Knut Hamli/Biofoto

Del denne artikkelen