Nyt høsten på lavbudsjett – vinn sovepose fra Mammut!

Publisert – Sist oppdatert 22.01.2020

Hvor billig har du klart å gjøre friluftsferien? Norsk Friluftsliv ønsker å høre gode historier og se bilder som viser at store naturopplevelser ikke trenger å koste mye.

Hvor billig har du klart å gjøre friluftsferien? Norsk Friluftsliv ønsker å høre gode historier og se bilder som viser at store naturopplevelser ikke trenger å koste mye.

– Det å ha store og fine friluftslivsopplevelser trenger ikke å koste mye. I Norge er vi heldige som har allemannsretten, og hvis man benytter seg av den, så kommer man langt på et svært lavt budsjett. Vi har veldig lyst til å se hvordan man kan ha en fin høsttur- eller ferie, uten at det trenger å koste skjorta, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Friluftsliv, Synne Kvam. 

Send oss din historie og fem bilder fra turen/gjennomføringen. Et godt tips til store opplevelser på lavbudsjett er å benytte seg av allemannsretten. 

Send din historie og minimum fem bilder til: linn@norskfrilufsliv.no

Kriterier for deltakelse:

– Turen må ha en varighet på minimum to netter.

– Turen må gjennomføres mellom 27. september og 27. oktober.

– Turen må finne sted i Norge.

– Bildene og historien burde vise/beskrive konsekvente valg som ble tatt for å holde budsjettet for turen nede.

– Turen må ha det å bedrive friluftsliv eller oppleve naturen som sitt hovedmål.

Les mer: Hva er allemannsretten?

Frist for å delta i konkurransen er 27. oktober. Det er også fristen for å sende inn din historie og bilder.

Etter at fristen (27. oktober) er gått ut, vil en jury gå gjennom de innsendte bidragene og kåre tre vinnere som får hver sin sovepose fra Mammut. Vinnerne vil bli kontaktet av Norsk Friluftsliv, og offentliggjort på Facebook

Send din historie og minimum fem bilder til: linn@norskfriluftsliv.no

GRATIS: Det å høste av naturen, og blant annet plukke sopp, er gratis i Norge – takket være allemannsretten. Foto: Synne Kvam

Tips til å oppleve høsten på lavbudsjett: 

  • Husk at allemannsretten lar oss høste gratis av naturen. Det vil si at du kan fiske gratis i sjøen (for innlandsfiske må alle over 16 år ha fiskekort), du kan plukke så mye sopp og bær som du ønsker. 
  • Allemannsretten gir oss lov til å telte nesten hvor vi vil i utmark – det vil si alle steder der det ikke er tilrettelagt for dyrking (innmark).
  • Man kan ha teltet sitt stående oppe på samme sted i to døgn, men husk å sette det opp minimum 150 meter fra bebodde hus og hytter. 
  • Allemannsretten sier at du har lov til å ro og padle fritt på sjøen, innsjøer og i elver. Men husk å spørre eieren hvis du vil legge inntil en privat brygge.
  • Det er lov å brenne bål i Norge etter 15. september – frem til 15. april. Men husk regelen om spørløs ferdsel: Benytt deg av eksisterende bålplasser – og ikke gjør unødig skade på naturen.
  • Mange kommuner har flotte gapahuker som man kan lage mat ved, eller overnatte i, om man ønsker. 
  • Flere aktører som DNT, Statskog og Norges Fjellstyresamband tilbyr billig overnatting – og også en rekke gratis nødbuer og hytter. 

Les mer: Hva er allemannsretten?

 

BÅLKOS: Lite slår det å sitte rundt et bål en høstkveld. Mellom 15. september og 15. april er det lov å tenne bål i Norge. Foto: Synne Kvam

Del denne artikkelen