Ny organisering av FNF

Publisert – Sist oppdatert 27.07.2017

Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) ble 7. mai etablert som en egen virksomhet – med de store friluftsorganisasjonene i ryggen.  -Dette skal styrke frivillighetens arbeid med natur- og arealsaker rundt om i landet, sier Norsk Friluftslivs styreleder Dag Kaas. FNF er et samarbeidsforum mellom natur- og friluftslivsorganisasjonene på fylkesnivå, og gjennom 15 år har… Read more »

Forum for Natur og Friluftsliv (FNF) ble 7. mai etablert som en egen virksomhet – med de store friluftsorganisasjonene i ryggen.  -Dette skal styrke frivillighetens arbeid med natur- og arealsaker rundt om i landet, sier Norsk Friluftslivs styreleder Dag Kaas.

FNF er et samarbeidsforum mellom natur- og friluftslivsorganisasjonene på fylkesnivå, og gjennom 15 år har FNF arbeidet med arealsaker og andre saker med konsekvenser for naturverdier og friluftsliv.

FNF etablert som egen virksomhet
Det er organisasjonene Norsk Friluftsliv, Friluftsrådenes Landsforbund, Den Norske Turistforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund og Norges Naturvernforbund som sto bak etableringen i år 2000, og som i går besluttet å etablere FNF som en egen virksomhet. Den nye virksomheten skal drives med administrativ støtte fra Norsk Friluftsliv.

Mer natur og friluftsliv
I fylkene skal FNF fortsatt være et forum for å ivareta og styrke tilsluttede organisasjoners arbeid med natur- og friluftslivsfaglige saker, med ansatte koordinatorer i hvert fylke. Ved å samle og administrere alle ansatte sentralt, skal organisasjonene i fylkene bruke mindre tid på administrasjon, og mer tid på natur og friluftsliv.

Snøscooterløyper krever mer lokal naturfaglig kompetanse
-Etableringen av FNF som en egen virksomhet 7. mai er en viktig milepæl i FNFs historie, sier Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund, og nyvalgt styreleder for FNF.

-7. mai 2015 vil også huskes for en annen beslutning av stor betydning for norsk natur og friluftsliv – dette er dagen da Stortinget vedtok å åpne for fornøyelseskjøring med snøskuter. Det overlates nå til kommunene å vurdere om og hvor det eventuelt skal gis tillatelse til slike løyper. Dermed blir det viktigere enn noen gang at natur- og friluftsorganisasjoner bidrar med kunnskap og synspunkter, slik at lokaldemokratiet fungerer. Kall gjerne stiftelsen av FNF som et svar på Stortingets vedtak, sier Dåsnes.

Her finner du mer informasjon om FNF

 

Del denne artikkelen