Norske Vegard tok årets nordiske turbilde

Publisert
Tekst: Linn Elise Jakhelln – Foto: Vegard Byrkjeland Aasen

Vegard Byrkjeland Aasen er navnet bak årets nordiske turbilde. Her ser du bildet som fikk ham til topps i fotokonkurransen NNPC.

Et bilde fra en overnatting på Store Styggedalstind sikret Byrkjeland Aasen seieren i kategorien årets nordiske turbilde under Nordic Nature Photo Contest (NNPC) 2022. 

– Bildet viser en ekstrem turopplevelse. Når man betrakter det, får man en følelse av slit og ork, men når man har nådd målet og kan krype ned i soveposen og nyte denne utsikten og stillheten får en bonus for strevet. Bildet har høy originalitet, er veleksponert og har fin komposisjon. Fotografen har også fått med seg miljøet fra stedet, ikke bare personen, noe som er viktig for å kunne formidle opplevelsen og stemningen, skriver juryen i sin begrunnelse.

Gode turbilder er viktige for å fremme interessen for natur og friluftsliv. Derfor er Norsk Friluftsliv med på å fremme fotokonkurransen, som foregår i regi av magasinet Natur&Foto.

1. PLASS: Vegard Byrkjeland Aasen.

Andreplassen i fotokonkurransen gikk til Atle Lunde for et fargesprakende padlebilde. Juryen fremhever at bildet kombinerer formidling av turglede med god teknisk forståelse.

– Et helt annet bilde og en helt annen stemning en førsteplassen. Bildet viser turglede på høylys dag. Fotografen har tatt et såkalt splitbilde. Noe over vann og noe under. Det er ikke alltid like lett å ta slike bilder, men her har fotografen gjort alt riktig teknisk, samtidig formidler det turglede, skriver juryen i sin begrunnelse.

2. PLASS: Foto: Atle Lunde

Norske Kjersti Holst kapret tredjeplassen med sitt stemningsfulle bilde «Mennesket betrakter naturen».

– Det er mange måter å oppleve tur på. Her har fotografen skildret en person som ser opp på en gammel eik mens det samtidig er en fugleflokk i lufta. Det er en fin stemning i bildet og formidlingen er god. Skyer og silhuetter gjør seg godt med dette motivet, så her har fotografen utnyttet muligheten godt, skriver juryen om Holsts bilde.

3. PLASS: Kjersti Holst.

Del denne artikkelen