Norges Seilforbund er nytt medlem

Publisert – Sist oppdatert 12.05.2020

Norges Seilforbund (NSF) ble nylig tatt opp som nytt medlem i Norsk Friluftsliv. – De aller fleste av våre medlemmer er turseilere som benytter seg av hele kysten vår store deler av året, derfor var det naturlig for oss å bli medlem, sier Jon Amtrup, turansvarlig i NSF.

-Seiling er en flott måte å oppleve natur og friluftsliv, og vi ønsker derfor Norges Seilforbund velkommen som medlem. Organisasjonen er aktivitetsbasert og arbeider aktivt for å flere mennesker til å delta i friluftslivet. Organisasjonen kan styrke vårt fokus på vann og sjøen som friluftslivsarena, og kan bidra til at enda flere får gode naturopplevelser, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Seiling med fjellstøvler
I følge NSF oppdager stadig flere at en seilbåt ikke bare gir en friluftsopplevelse i seg selv, men også fungerer som en miljøvennlig mulighet til å komme seg til andre turmuligheter på land.
– Det er mange som seiler inn norske fjorder med fjellstøvler på beina. Vi i NSF vi gjerne bidra til at turaspektet ved seilingen kommer bedre frem og blir utviklet videre. Derfor var det naturlig for oss å bli medlem av Norsk Friluftsliv, sier Jon Amtrup, turansvarlig i NSF.

NSFs økte satsing på turseiling og naturopplevelser til sjøs og langs kysten har gitt resultater.
– Seilere flest er turseilere som benytter seg av kysten vår fra april til oktober. I de siste årene har vi også sett en klar tendens til at seiling har blitt en helårsaktivitet blant de mer friluftsengasjerte medlemmene våre. På Vestlandet har det blant annet resultert i at det har blitt opprettet egne Seil&Topptur-grupper i enkelte foreninger, sier Amtrup.

Seilingens Dag
Det er slike initiativ NSF gjerne vil stimulere til og legge til rette for gjennom bevisstgjøring og kompetanseheving. Seilingens Dag var et oppstartprosjekt i 2015 og ble arrangert i forbindelse med Friluftslivets År. Prosjektet var så vellykket at NSF har besluttet å videreføre det for egne midler. Målet er å vise flere hvor lett tilgjengelig turseiling er for de aller fleste. 62 seilforeninger langs hele kysten er engasjert i Seilingens Dag.

Logo NSFVil holde kysten ren
NSF har også engasjert seg ytterligere i kampen mot marin forsøpling, og har i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB satt i gang et prosjekt som skal engasjere alle landets seilere til å plukke søppel i havet, på strender og langs svaberg.

– Seilere når ut til de ytterste øyer og skjær og kan bidra til å være i første linje når det gjelder å holde havet og vår kystlinje ren, forklarer Amtrup.

Engasjerer barn og unge
-Seiling for alle-prosjektet engasjerer barn og unge langs hele kysten og gir dem en innføring i seilingens gleder hver eneste sommer. NSF har det siste året blitt moderorganisasjonen for SUP (stand up padle board), kiting og bølgesurfing. Dette er friluftsaktiviteter som engasjerer mange mennesker. Her er det lek og natur som står i høysetet, og vi jobber kontinuerlig med å legge forholdene til rette for disse gruppene.

Del denne artikkelen