Nytt medlem: Norges Røde Kors

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Norges Røde Kors ble sammen med Norges Seilforbund tatt opp som nye medlemmer i Norsk Friluftsliv på årsmøtet 12. mai. – Røde Kors sprer kunnskap om og glede over å være i naturen til mennesker i alle aldre. Røde Kors er derfor en viktig friluftslivsorganisasjon, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv. Norges Røde Kors… Read more »

Norges Røde Kors ble sammen med Norges Seilforbund tatt opp som nye medlemmer i Norsk Friluftsliv på årsmøtet 12. mai. – Røde Kors sprer kunnskap om og glede over å være i naturen til mennesker i alle aldre. Røde Kors er derfor en viktig friluftslivsorganisasjon, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Norges Røde Kors er allerede medlem i Norsk Friluftsliv gjennom Røde Kors Hjelpekorps, og har dermed fått utvidet sitt medlemskap til å gjelde hele organisasjonen. Hjelpekorpset har blant annet bygget opp ungdomsarbeidet «Røff» med støtte fra Norsk Friluftsliv, og har i dag 72 lokallag.

Norges Røde Kors er nok ikke først og fremst er kjent som en friluftslivsorganisasjon. Men friluftsliv er et sentralt virkemiddel i deres arbeid. Norsk Friluftsliv har lagt vekt på at de arbeider for, benytter og fremmer et allsidig, enkelt og naturvennlig friluftsliv i deres aktiviteter, og gjennom sterkt fokus på grupper med spesielle behov, fremmer friluftsliv for alle.

-Norsk Friluftsliv ønsker Norges Røde Kors hjertelig velkommen med et utvidet medlemskap i Norsk Friluftsliv. Vi har allerede gjennom mange år blitt kjent med Røde Kors sitt arbeid gjennom redningstjenesten og hjelpekorpset, og har fått stor respekt for arbeidet og verdiene som Røde Kors står for. Røde Kors har en usedvanlig stor bredde i sine aktiviteter, men helt sentralt i dem alle er at de setter mennesker og deres behov i sentrum. I aktiviteter som «BARK», «Ferie for alle», «Himmel og hav» for rusavhengige, prosjektet «Uterom» i Groruddalen, nettverksarbeidet i kommunene, arbeid på asylmottak, arbeidet på Røde Kors sine sentre og i en rekke andre tiltak er aktivitet utendørs og i natur et viktig virkemiddel. Røde Kors sprer kunnskap om og glede over å være i naturen til mennesker i alle aldre. Røde Kors er derfor en viktig friluftslivsorganisasjon, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

-Norges Røde Kors er svært glade for å bli tatt opp som medlem i Norsk Friluftsliv. Vi har som mål å skape et varmere og mer inkluderende samfunn hvor alle får muligheten til å ta del i sosiale fellesskap. I mange år har vi hatt ulike trimgrupper og turaktiviteter for å motvirke ensomhet og utenforskap. Eksempelvis har vi i år 10 årsjubileum for vår integreringsaktivitet «Til Topps», hvor mange hundre flyktninger og frivillige bestiger Galdhøpiggen. Naturen, og det å gjøre noe aktivt sammen, er en fin og uformell møteplass som bidrar til økt fellesskapsfølelse, sier generalsekretær i Røde Kors, Åsne Havnelid.

Her er noen av aktivitetene til Norges Røde Kors som handler om friluftsliv:

 • Oppbygging av barnearbeidet «BARK» med 82 lokallag som også bruker friluftsliv som aktivitetsform.
 • Hjelpekorps-arbeidet
 • «Ferie for alle» – ferie med friluftslivsopplevelser for fattige familier
 • Nettverksarbeidet i kommunene – oppsøkende virksomhet, én til én eller i grupper, hvor det å komme seg ut i nærmiljøet er en viktig aktivitet
 • Stort friluftslivsfokus på asylmottak: Friluftsliv er en viktig del av opplæringen i norsk kultur
 • Prosjektet «Uterom» for kvinner i Groruddalen
 • Svømmekurs for innvandrere
 • «Kickoff» – aktivitetstilbud med friluftsliv for familier med rus- og psykiatri problemer.
 • «Himmel og Hav» – aktiviteter med friluftsliv for rusavhengige.
 • «Klatre/snekre/mat og tur-gruppe» i Østfold
 • «Til topps» samarbeid med DNT om årlig tur til Galdhøpiggen for nye landsmenn. Mange lokalforeninger trenger gjennom året med grupper for dette tiltaket.
 • «Finnerud» i Sørkedalen: Eldre kjøres ut av byen for å være på tur og i friluft.
 • Sentrene «Haraldvollen», «Haraldvigen», «Merket» og «Eidene» som i stor grad baserer seg på friluftslivstilbud.
 • Røde Kors gjennomfører kurs for ledere i friluftsliv som virkemiddel, og arbeider med å lage en ny tretrinns utdanning i friluftsliv for organisasjonen.

 Foto: Til Topps/Røde Kors

Les mer om Norges Røde Kors her

[fusion_builder_container hundred_percent=»yes» overflow=»visible»][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=»1_1″ background_position=»left top» background_color=»» border_size=»» border_color=»» border_style=»solid» spacing=»yes» background_image=»» background_repeat=»no-repeat» padding=»» margin_top=»0px» margin_bottom=»0px» class=»» id=»» animation_type=»» animation_speed=»0.3″ animation_direction=»left» hide_on_mobile=»no» center_content=»no» min_height=»none»]

Røde kors blir medlem

Norges Røde Kors ble tatt opp som medlem på Årsmøtet i Norsk Friluftsliv 12. mai.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Del denne artikkelen