NKK nytt FRIFO-medlem

Publisert – Sist oppdatert 06.02.2020

Norsk Kennel Klub, NKK ble tatt opp som nytt medlem i FRIFO på årsmøtet 12. mai.

Det er ønsket om å inngå i et fellesskap med andre organisasjoner med fokus på natur og friluftsliv, som er motivet for at NKK nå slutter seg til FRIFO.

 

 – Gjennom dette fellesskapet håper vi at vi kan bidra til å få et ytterligere samfunnsfokus på viktigheten av naturopplevelser og friluftsliv, sa administrerende direktør Espen Engh på gårsdagens møte.

 

NKK er paraplyorganisasjon for en rekke ulike hundeorganisasjoner med totalt 92.000 medlemskap, hvorav 76.000 unike. Organisasjonene har et mangfold av aktiviteter, som spenner fra stimulering til hverdagsaktivitet til konkurranse på internasjonalt nivå.

 

Medlemmene i NKK er blant landets mest aktive friluftslivsutøvere. Naturen og friluftsliv er en sentral ramme rundt opplevelsesgleden mellom menneske og hund. For mange barn er kontakten med hund veien ut i naturen, særlig i nærområdene.

 

NKKs mener at deres profil og virksomhet er i tråd med FRIFOs mål om å fremme helse, trivsel og økt forståelse for naturens egenverd. – Gjennom hundehold vår mange mennesker både mosjon og glede, noe som utvilsomt bidrar til fysisk og psykisk helse, fastslo Espen Engh på FRIFOs årsmøte.

 

Les mer om NKK på http://web2.nkk.no/

Del denne artikkelen