Naturvakt i barnehagen 2015

Publisert – Sist oppdatert 30.01.2020

«Naturvakt» er et opplegg for barnehagene som ble utviklet i forbindelse med Friluftslivets år 2015. På kort tid har Naturvakt blitt svært populært, og nærmere 6 000 barn har allerede fullført. Naturvakt er utviklet som en introduksjon til forståelse av allemannsretten, og er laget som en del av kampanjen om allemannsretten. Kort om aktiviteten «Naturvakt»… Read more »

«Naturvakt» er et opplegg for barnehagene som ble utviklet i forbindelse med Friluftslivets år 2015. På kort tid har Naturvakt blitt svært populært, og nærmere 6 000 barn har allerede fullført. Naturvakt er utviklet som en introduksjon til forståelse av allemannsretten, og er laget som en del av kampanjen om allemannsretten.

Kort om aktiviteten «Naturvakt»

Naturvakt starter med at barna får et brev fra Ugla. Ugla, som bor høyt oppe i et tre nær barnehagen, trenger hjelp!  Han er den som følger med på alt som skjer ute i naturen og lærer alle som ferdes der om hvordan man oppfører seg når man er på tur.

Ugla begynner nå å bli gammel og sliten og trenger hjelp med denne oppgaven. Ugla inviterer derfor barna til å bli hans «Naturvakter». For å bli en Naturvakt må barna gjennomføre en rekke oppdrag, der de viser at de forstår hva man kan og ikke kan gjøre når man ferdes i naturen, slik at de kan lære dette videre til voksne og andre barn. Etter å ha gjennomført oppdragene får barna tildelt Naturvakt diplom!

Naturvakt består av følgende materiell som dere finner her:

  1. Naturvakt_beskrivelse av aktiviteten
  2. Naturvakt_diplom_A6
  3. Naturvakt_diplom_A4
  4. Naturvakt_diplom_A4_nynorsk
  5. Naturvakt_diplom_A6_nynorsk

NB: diplomene har en frem- og bakside som kan limes sammen.

 

Del denne artikkelen