Naturvakt – forslag til aktivitet for barnehager

Publisert – Sist oppdatert 07.02.2020

Vi i Norsk Friluftsliv jobber for at alle skal kunne bruke naturen og drive med friluftsliv. 2015 var Friluftslivets år, og i den anledning ble det gjennomført mange friluftslivsaktiviteter for barn og unge. Et viktig tema for året var allemannsretten, og derfor oppfordret vi barnehager i hele landet til å sette ekstra fokus på dette temaet.

Vi i Norsk Friluftsliv fortsetter denne satsingen og håper vi kan fortsette å inspirere dere til å ta i bruk naturen som en viktig læringsarena for kunnskap og mestring med de forslagene vi har til aktivitet.

«Naturvakt»

I fjor laget vi opplegget «Naturvakt» som vi nå relanseres i nytt og spennende format, med noen forbedringer og ekstra oppdrag. Ugla har nå fått en egen nettside hvor man enkelt kan laste ned beskrivelse og oppdrag slik at barna kan hjelpe Ugla, og bli Naturvakter. I år har vi også opprettet et forum på facebook slik at dere kan dele deres erfaringer og tips med andre til inspirasjon og glede for flere. Forumet er lukket slik at bilder og tekst er kun synlig for de om er med i gruppen.

Naturvakt finner du her: https://naturvakt.no/

Forumet finner du her: https://www.facebook.com/groups/naturvakt/

Vi håper dere har lyst å bli med Ugla på tur!

Del denne artikkelen