Naturen kan forbedre evnen til å fokusere

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En amerikansk studie fra 2008 har sett på den kognitive effekten av interaksjon med naturen, sammenlignet med interaksjon med urbane omgivelser. Naturen er fylt med mye fascinerende stimuli, som tar beskjedent tak i oppmerksomheten fra bunnen av, og som tillater oss å la oppmerksomheten rette seg fra toppen til bunnen. Urbane omgivelser, derimot, er fylt… Read more »

En amerikansk studie fra 2008 har sett på den kognitive effekten av interaksjon med naturen, sammenlignet med interaksjon med urbane omgivelser. Naturen er fylt med mye fascinerende stimuli, som tar beskjedent tak i oppmerksomheten fra bunnen av, og som tillater oss å la oppmerksomheten rette seg fra toppen til bunnen. Urbane omgivelser, derimot, er fylt med stimuli som tar tak i oppmerksomheten på en dramatisk måte og i tillegg krever en direkte oppmerksomhet (for eksempel for å unngå å bli truffet av en bil). På denne måten virker urbane omgivelser mindre restituerende for kognisjonen.

Studien presenterer to eksperimenter som viser at gåturer i naturen eller å se på bilder av naturen kan forbedre evnen til å fokusere.

Les mer om studien her: The Cognitive Benefits of Interacting With Nature

Del denne artikkelen