Naturen gjør oss friskere og lykkeligere

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

Jeremy Coles skrev i april 2016 en artikkel på BBC Earth om hvordan naturen er bra for helsen og lykken. Artikkelen er bygget på en kanadisk studie fra 2016, der 18.500 informanter deltok i utfordringen om å besøke naturen i 30 dager i strekk. Informantene svarte på en spørreundersøkelse før og etter denne perioden. Studien… Read more »

Jeremy Coles skrev i april 2016 en artikkel på BBC Earth om hvordan naturen er bra for helsen og lykken. Artikkelen er bygget på en kanadisk studie fra 2016, der 18.500 informanter deltok i utfordringen om å besøke naturen i 30 dager i strekk. Informantene svarte på en spørreundersøkelse før og etter denne perioden.

Studien viste at det var en signifikant økning i informantenes helse, lykke, forbindelse med naturen og aktiv atferd i naturen, som for eksempel å mate fuglene og plante blomster for biene – ikke bare gjennom de 30 dagene, men også etter at denne perioden var over. Andelen som vurderte sin helse som «utmerket» steg med 30 %.

Studien viser at vi definitivt trenger naturen for vår helse og velvære og at det er behov for å inkorporere naturen som en del av en sunn livsstil. Utfordringen for fremtiden er hvordan vi kan få flere personer til å bruke naturen.

Les artikkelen på BBC Earth her: How nature is good for our health and happiness

Les mer om studien her: 30 Days Wild: Development and Evaluation of a Large-Scale Nature Engagement Campaign to Improve Well-Being

Del denne artikkelen