Naturen er en gullgruve for folkehelsen!

Publisert – Sist oppdatert 19.05.2017

En finsk rapport fra 2010, laget til «Frisk i naturen» – et Nordisk samarbeidsprosjekt, har sett på 36 utvalgte internasjonale forskningsartikler relatert til rekreasjon, fysisk aktivitet og trening i tilknytning til naturen. Rapporten er skrevet på bakgrunn av et bredt litteratursøk og til sammen 890 sammenfatninger fra 1970-2009. Rapporten legger til grunn at «Grønn trening»… Read more »

En finsk rapport fra 2010, laget til «Frisk i naturen» – et Nordisk samarbeidsprosjekt, har sett på 36 utvalgte internasjonale forskningsartikler relatert til rekreasjon, fysisk aktivitet og trening i tilknytning til naturen. Rapporten er skrevet på bakgrunn av et bredt litteratursøk og til sammen 890 sammenfatninger fra 1970-2009.

Rapporten legger til grunn at «Grønn trening» påvirker helsen ved 3 nivåer: ved å se natur, ved å være i natur eller være nær natur, og ved aktiv deltakelse og involvering i naturen. Aktiv deltakelse i naturen viser seg å gi signifikante forbedringer i selvtillit og humør. Disse effektene er ikke relatert til type, varighet eller intensitet på aktiviteten. Trening med naturutsikt reduserer blodtrykket og pulsen. Natur-relatert rekreasjon fører til glede og avkobling fra det daglige livet. Utendørs rekreasjon har positiv innvirkning på den fysiske helsen, trivselen, de sosiale relasjonene og selvstendigheten.

«Grønn trening» vil øke i fremtiden, ettersom vi behøver alternativer en stillesittende innendørs livstil, som bidrar til mer psykiske og fysiske helseproblemer. Naturen er en gullgruve for folkehelsen!

Les rapporten her: Green exercise, physical activity and health – scientific evidence on outdoor recreation and exercise base don selected studies

Del denne artikkelen